Zelf instant noedels maken

Zelf instant noedels maken

Ik zag eens in een kookprogramma op de BBC een recept van Nadiya Hussain wat me altijd is bijgebleven. Nu ben ik er eindelijk aan toegekomen om het te maken. Het is een heerlijke en snelle manier op zelf instant noedels te maken in een weckpotje. Hoe leuk is dat! Neem het potje mee naar […]

Tataki van longhaas

Tataki van longhaas

Manlief was jarig en wilde tapas eten op de avond dat de kinderen kwamen. Eerst wilde ik tapas bestellen, maar ik had toch maar besloten om ze zelf te maken. Het is altijd een hele klus om een tafel vol verschillende hapjes te maken, maar het is zo fijn als iedereen zit te smullen. Ik […]

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Noedels met bavette en paddenstoelen

Noedels met bavette en paddenstoelen

Wil je een snelle en lekkere Oosterse maaltijd op tafel zetten, maak dan deze noedels met bavette en paddenstoelen in zwarte bonensaus. Veel lekkerder dan de afhaal en net zo snel bereid. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook een super gerecht in het weekend. Heerlijke pittige steak met een paddenstoelenmix en noedels, wat […]

Aziatische kokos vissoep met zalm

Aziatische kokos vissoep met zalm

Ik had ooit eens een heerlijk gerecht gemaakt uit de HelloFresh box en die vond ik toen zo lekker dat ik deze nog eens wilde maken. Ik heb het recept voor de Kokos-vissoep op de HelloFresh site gevonden en het nu weer een keertje gemaakt. Het is deze Aziatische kokos vissoep met zalm geworden. Ja, […]

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze Gochujang bloemkoolroosjes met rijst. Lekker pittig en een beetje zoet en zout, dit wil je proberen. Manlief die gek op vlees is, heeft zitten smullen en miste het vlees niet eens.   Gochujang*   Gochujang (spreek uit als koo-sjoe-djeng) is een donkerrode pittige rode […]

Caribische green seasoning

Caribische green seasoning

Er bestaan heel veel groene kruidensauzen over de wereld en deze Caribische green seasoning komt uit de Caraïben. Een pittige groene saus, die zo typerend voor het Caribische eten. Het wordt gebruikt als smaakmaker op geroosterde kip of vlees, in stoofgerechten of in curry’s. Het is heel makkelijk te maken, alleen heb je er wel […]

Aziatische vegetarische gehaktballetjes

Aziatische vegetarische gehaktballetjes

Ik mocht vegetarisch gehakt van Meatless Farm en een potje pompoen sambal van Ministry of spicy business ontvangen en heb deze twee gecombineerd in deze zalige Aziatische vegetarische gehaktballetjes. Een vegetarisch gerecht met een pittige saus, roergebakken paksoi en noedels.   Vegetarisch   Wij proberen steeds minder vlees te eten. Niet alleen goed voor ons, […]

Aziatische wraps met garnalen

Aziatische wraps met garnalen

Ik heb toch een lekker recept voor jullie, namelijk deze Aziatische wraps met garnalen. Dit recept ontstond omdat ik van de mooie oranje wortel tortilla’s had gekocht. Die lagen al een poosje in de koelkast en daar moest ik nu toch echt iets mee doen. Ik had nog een grote zak rauwe garnalen in de […]

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie om te maken met de Kerstdagen. Deze feestelijke Aziatische eendenborst met zoete aardappel is weer eens iets heel anders om te serveren op een speciaal etentje. Het is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders. En het goede nieuws is dat je het meeste […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden