Meestal bestaan mijn lunches uit iets wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo ook deze sucuk en spinazie frittata uit de oven. Ik had nog spinazie, feta en een sucuk worstje over van deze heerlijke Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. En van die ingrediënten kan je dan weer iets anders lekkers […]
Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]
Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]
Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik gek op zwarte knoflook. Ik heb diverse recepten met dit zwarte goud op de site staan, zoek ze maar eens op. En nu heb ik die zwarte teentjes verwerkt in een hummus. Ik kan je verklappen dat deze hummus met zwarte knoflook erg lekker geworden is. […]
Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop. Noten Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]
Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen. Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]
In 5 minuten maak je een extra romige tahini proteïne smoothie met ongezoete amandelmelk, dadels en banaan en een snufje kaneel. Perfect als een krachtige ontbijt-smoothie of een middagtraktatie. Zo rijk en lekker dat je denkt dat je een toetje eet! Je hebt geen ijs nodig om een romige, rijke en decadente smoothie/shake te maken. […]
Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen. De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]
Deze geroosterde kip met sumak is weer eens een hele andere manier om kip te kruiden. Het heeft de smaken van het Midden-Oosten. Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat wij hier gek op zijn. En op kip, ik kom per slotte oorspronkelijk uit Barneveld dus groot kipliefhebber. Dit is een heel makkelijk te maken […]
Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]