Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]
Ik heb toch een bijzonder recept voor jullie, namelijk deze koffie spread oftewel koffieboter. Deze koffie spread kan je bijvoorbeeld op een beschuitje of geroosterde boterham smeren. Maar is ook lekker om op een pannenkoek of wafel te serveren. Ik heb hiervoor cold drip coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk zelf koffie of espresso zetten […]
Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak. Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!
Mijn zusje die in Turkije woont kan daar geen sambal vinden. Dus in de familie-app vroeg ze hoe ze sambal moet maken. Nu kan ze niet veel Oosterse producten vinden daar, maar met dit eenvoudige recept kan ze zelf sambal maken. Koop de rode pepers niet in de supermarkt, dan wordt het wel een heel […]
Deze dip van gerookte forel is lekker op een geroosterde boterham voor lunch of op een toastje bij de borrel. Gerookte forelfilets zijn bijna wel in elke supermarkt verkrijgbaar. Je kunt hiervoor ook gerookte makreel voor gebruiken. En nog zo’n lekkere dip met vis is deze Tonijn en olijvenhummus
Deze Hummus gemaakt van Puy linzen is ontstaan omdat ik nog wat linzen over had van een gerecht. Zo’n beetje linzen waar je eigenlijk niets mee kunt. Maar ja ik ben niet van het (voedsel) weggooien, dus dan maar op een andere manier verwerken. Hummus wordt voornamelijk van kikkererwten gemaakt, maar je kunt hiervoor ook […]
Zelf een karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk. Je moet er wel even bij blijven voor een goed resultaat. Deze karamelsaus met zeezout is heerlijk over een bolletje (vanille)ijs, pannenkoeken of een cheesecake. Ik heb licht bruine basterdsuiker gebruikt, deze suiker wordt wel wat donkerder dat kristalsuiker. Karamel Karamel is niets meer dan […]
Omdat hubbie jarig was en zijn favoriete eten tapas is, heb ik een gezellige tafel met tapas gemaakt. Uiteraard kan aioli daar niet aan ontbreken. Deze rokerige aioli heb ik natuurlijk niet gerookt (had gekund) maar ik heb een rookaroma erin gebruikt. Deze vloeibare rookaroma geeft een lekkere rooksmaak aan je gerechten. Ik ben er […]
Deze groene hummus met koriander en spinaziepoeder heeft niet alleen een mooi lichtgroen kleurtje, hij is ook nog eens ontzettend lekker. Mede dankzij de spinaziepoeder die ik van Van Beekum Specerijen mocht ontvangen. En ik heb nog veel meer lekkere recepten gemaakt met deze spinaziepoeder. Bijvoorbeeld deze Spinazie ananas smoothie.
Labneh (of labne) lijkt een beetje op onze hangop (wat uitgelekte yoghurt is). Het wordt veel gegeten in de landen van het Midden-Oosten. Labneh maak je yoghurt welke je laat uitlekken in een schone doek. Ik heb er Griekse yoghurt voor gebruikt omdat ik deze lekker smeuïg vind en omdat deze zo dik is waardoor […]