Courgetti salade met feta en kruiden

Courgetti salade met feta en kruiden

Deze vegetarische Courgetti salade met feta en kruiden is een heerlijke zomerse salade. Ik heb een gele courgette gebruikt omdat ik deze zo mooi van kleur vind, maar je kunt natuurlijk ook een groene nemen. De verse groene kruiden en de gepofte zwarte rijst maakt de salade helemaal af. Serveer het als lunch of als […]

Haringtartaar met biet en ei

Haringtartaar met biet en ei

De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! En natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in je keel te laten glijden, maar het is ook leuk om er eens een bijzonder gerechtje van te maken. Haring en rode biet is een mooie combinatie, daarom heb ik ze beide verwerkt in deze haringtartaar met biet […]

Rode biet carpaccio met paling

Rode biet carpaccio met paling

Op de Paling Patron van het jaar award uitreiking, kregen we ook nog heerlijke gerookte paling mee van Paling.nl. Deze paling is natuurlijk heerlijk om zo op te peuzelen op een toastje, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het blijft natuurlijk een bijzondere delicatesse, vooral vanwege de prijs. Ik heb er een rode […]

Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.   Burrata   Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]

Groene quinoa voorjaars bowl

Groene quinoa voorjaars bowl

Ik ben niet zo’n fan van quinoa, dat komt door de structuur. Heb regelmatig gehad dat er een korreltje verkeerd in mijn keel viel en daarom eet ik het niet meer. Ik heb dat ook met couscous, daarom neem ik altijd parelcouscous. Dat vind ik weer ontzettend lekker. Maar toen er in de Flevour foodbox […]

Kipsalade met ras-el-hanout

Kipsalade met ras-el-hanout

Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een […]

Kipsalade met asperges en krieltjes

Kipsalade met asperges en krieltjes

Manlief had boodschappen gedaan voor mij op de markt en kwam met een gegrild kippetje thuis. Ze roken zo lekker, zei hij. Natuurlijk is zo’n kip lekker om zo te eten, maar ik had andere plannen ermee. Had namelijk nog krieltjes en groene asperges liggen, het is dus een kipsalade met asperges en krieltjes geworden. […]

Tomatensalade met warme knoflookdressing

Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]

Spelt met asperges en avocado

Spelt met asperges en avocado

Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers.   De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]

Orzo met garnalen en asperges

Orzo met garnalen en asperges

Deze orzo met garnalen en asperges wordt gemaakt van een hele speciale pasta. Namelijk de orzo pasta. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is toch echt pasta. Een heerlijk voorjaarsgerecht met asperges erin. Je kunt het warm en koud als een pasta salade eten. Goed excuus om een dubbele portie te maken, zodat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden