Voed je lichaam met deze heerlijke zwarte rijstbowl met kip en groenten en een pittige tahindressing voor een perfecte en stevige lunch of diner. Het is zeker aanpasbaar op basis van wat je bij de hand hebt. Ik heb deze bowl namelijk gemaakt van overgebleven gegaarde kip en groenten. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm […]
Een supersnel doordeweeks avondmaal is deze pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes. De scherpte van de kappertjes en citroen snijdt door de romigheid van de zalm en pasta. Gebruik tagliatelle, spaghetti, pappardelle of linguine. Dit recept is van Mary Berry en ik heb het een beetje aangepast. Deze pasta met gerookte zalm […]
Ik had nog wat gekookte groenten, een halve pot kikkererwten en gekookte orzo over. Daar heb ik deze heerlijke pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten van gemaakt. Deze geroosterde groenten en kikkererwten met orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren. Serveer als een eenvoudige vegetarische maaltijd in minder dan 20 […]
Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze […]
Het is koud buiten, tijd voor heerlijke stoofgerechten. En dit pittig runderstoof met kokosmelk is zo’n verrukkelijk stoofgerecht. Je krijgt zin in een lekker warm en geruststellend stoofgerecht met alle heerlijke ingrediënten zoals stukjes rundvlees, uien en knoflook, etc. Maar in plaats van de gebruikelijke runderbouillon of wijn wat je meestal gebruik om een rundvlees […]
Deze gevulde kipfilet met spinazie pestosaus recept is makkelijk en zó lekker! Kipfilets worden gevuld met kaas, gebakken en geserveerd in een eenvoudige roomsaus. Hoewel het heel gemakkelijk is om deze maaltijd te maken, ziet deze er elegant uit en is hij perfect geserveerd met rijst of aardappelen. Mals gevulde kip wordt gebakken en geserveerd […]
Deze hartige galette met hasselback aubergine, zwarte knoflook en zwarte ui is eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Het bevat ingrediënten boordevol smaak, waaronder de rijke aubergine, de iets zoete zwarte knoflook en ui en de pittige kaas. Deze hartige galette is zeker het hoogtepunt van elke maaltijd! Maak hem als vegetarisch voorgerecht of hoofdgerecht […]
Ik ben gek op kippenlevertjes maar ik weet dat dit sommige mensen misschien afschrikt. Dus bedacht ik mij als ik iets bij de kippenlevers maak waardoor ze heel erg lekker worden, dan vinden jullie dit vast wel lekker. Deze kippenlevertjes Stroganoff is een vrij ouderwets gerecht dat prima geschikt is voor een avondmaal. De bereiding […]
Misschien weet je inmiddels dat ik dol ben op orzo en op éénpansgerechten. Ze zijn makkelijk te maken en altijd zo smaakvol! Dit is een op Thaise curry geïnspireerde versie. Het is absoluut een fusion gerecht, maar ik beloof je dat het zo heerlijk is om te eten! En omdat ik nog gekookte mosselen over […]
De kleinkinderen waren te logeren en die willen altijd bakken of helpen met koken. Omdat het bijna Halloween is, wilde ik iets in dit thema maken met ze. Het zijn deze Halloween quesadilla’s geworden en dat vonden ze ontzettend leuk om te maken. Of je nu een Halloweenfeest organiseert of gewoon op zoek bent naar […]