Deze preistamppot met blauwe kaas en daslook is een recept uit de Stamppotbijbel van Werner Drent. Ik mocht dit boek van hem ontvangen en daar ben ik erg blij mee. Er staan meer dan 200 stamppotgerechten in, dus als jij gek op stamppot bent dan kan ik jou dit boek echt aanbevelen. Niet alleen de klassieke […]
De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood. Ossobuco Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]
Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]
Deze Italiaanse ovenschotel met zoete aardappelpuree is een heerlijk hartverwarmend gerecht op een koude dag. Een dampend hete, heerlijk ruikende schaal uit de oven met daarop gesmolten kaas, dat willen we toch wel als we verkleumd thuis komen. Ik noem het Italiaans omdat er Italiaans gekruide verse worstjes in gaan en omdat ik Italiaanse […]
Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht, echte comfort food voor een koude dag. Ik zag bij diverse foodies pulled oats voorbijkomen en werd natuurlijk nieuwsgierig naar dit product. Gelukkig had mijn super deze liggen bij de vegetarische producten. Het is een polenta met pulled oats en paddenstoelen geworden. Polenta Heb jij wel eens […]
Deze vegetarische spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto zit boordevol met groenten. Het is een stamppot zonder aardappelen gemaakt. Deze heb ik vervangen door knolselderij. Van knolselderij kan je een hele smakelijke puree maken en deze in dit stamppotje verwerken. Erg lekker als je op de koolhydraten wilt letten. Stamppot Nederland is een […]
Gekonfijte eendenbout recept Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Parmentier de confit de canard heet het daar. Ik heb het eens gegeten in Frankrijk en vond het toen super lekker. Meestal maak ik de gekonfijte eendenbout zelf, maar toen ik een blik met confit de canard bij mijn poelier zag staan, […]
Warme havermout uit de oven oftewel gebakken havermout met blauwe bessen, is een heerlijk ontbijt voor een koude dag. Nu eten wij vaak overnight oats, maar deze gebakken havermout heb ik nu voor de eerste keer gemaakt. En dat zal niet de laatste keer zijn, want het was echt super lekker. Havermout Havermout […]
Manlief had een grote Kerststol gekocht, maar na een week lag de helft hiervan nog op het aanrecht. Dit ook omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer is ook helemaal vol, daar kan ik helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes Kerststol gegeten had, kwam ook hij tot de ontdekking dat […]
In plaats van oliebollen of appelflappen, maak ik dit jaar Churros kransjes voor Oud en Nieuw. En om ze helemaal feestelijk te maken dip je ze in deze heerlijke chocoladesaus en daarna in eetbare strooisels. Ik heb de Churros cakemix van Brand New Cake hiervoor gebruikt. Een churros feestje op Oudjaarsavond. Churros Churros […]