Kung Pao noedels met garnalen

Kung Pao noedels met garnalen

Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]

Gegrilde courgettes met halloumi

Gegrilde courgettes met halloumi

Heb jij heel veel courgettes in de tuin staan of zijn ze in de aanbieding? Dan heb ik een heerlijk zomers recept voor jou, namelijk deze gegrilde courgettes met halloumi. Een vegetarische salade wat je kunt eten als lunch of zelfs als avondmaaltijd. Serveer er lekker brood bij en je hebt een compleet gerecht.   […]

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkoolsoep met kerrie

Ik mocht een mooie biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde ontvangen en heb daar deze heerlijke bloemkoolsoep met kerrie van gemaakt. Daarbij nog een te lekkere korianderpesto gemaakt en die erop gelepeld. Een vegetarische en zelfs vegan soep, die makkelijke te bereiden is. Bloemkool is nog nooit zo smaakvol geserveerd!   Bloemkool   Bloemkool is […]

Aziatische Sloppy Joes

Aziatische Sloppy Joes

Manlief had spontaan boodschappen gedaan in Friesland waar hij werkt. Maar ja ik had al boodschappen in huis, volgende keer even vragen of ik iets nodig heb en wat ik nodig heb hè schat? Maar wat hij gekocht had zag er wel goed uit, dus het weekmenu maar even omgegooid. Hij had ook heel mooi […]

Taco’s met vis en guacamole

Taco’s met vis en guacamole

Als je gek op vis bent, heb ik een heerlijk recept voor je. We gaan op de Mexicaanse toer met deze taco’s met vis en guacamole. Daarbij natuurlijk ook nog een lekkere salsa gemaakt van maïs, tomaatjes, Jalapeño peper en koriander. Vul de taco’s hiermee en smullen maar!   Taco’s   Taco’s zijn dubbelgevouwen maïstortilla’s […]

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Kipgehaktballetjes in saus met parelcouscous

Ik heb een makkelijk te maken en smakelijk gerecht voor jullie. Met deze heerlijke kipgehaktballetjes in een saus met parelcouscous heb je Marokkaanse smaken te pakken. Je zou in plaats van kipgehakt ook blokjes kipfilet, kipdijfilet, vis, lamsgehaktballetjes, vegetarische balletjes of vegetarische kipstukjes kunnen gebruiken.   Kipgehakt   Ik ben gek op kipgehakt, je kunt […]

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]

Gele curry van wortelen

Gele curry van wortelen

Ik mocht weer van die mooie gekleurde wortelen ontvangen die van De Zonneheerdt komen. Ze zaten in de Flevourbox van april. Wij zijn gek op wortelen en ik heb daarom ook diverse wortelrecepten op de site staan. Nu wilde ik iets heel anders maken, het is deze super lekkere gele curry van wortelen geworden. Een […]

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden