Mozzarella sticks

Mozzarella sticks

Mozzarella is natuurlijk heerlijk op een pizza, maar deze zelfgemaakte mozzarella sticks zijn een traktatie bij de borrel. Je maakt ze in een mum van tijd en dan heb je zo’n lekkere krokante snack met een smeuïge kaas erin. En het voordeel van ze zelf maken is dat je het paneermeel naar eigen smaak kunt […]

Matcha kokos parfait ijs

Matcha kokos parfait ijs

Dit Matcha kokos parfait ijs heeft een bijzondere smaak door de matcha. Ik heb het de titel parfait ijs gegeven omdat een parfait tegenwoordig ook een yoghurt ontbijtje in een glas kan zijn. Dit is dus ijs en wat voor ijs!   Parfait   Parfait is dus een luxe ijs wat zonder een ijsmachine gemaakt […]

Ouderwetse huzarensalade maken

Ouderwetse huzarensalade maken

Lekker retro. Vroeger in het restaurant van mijn ouders was deze salade erg populair. Waarom…. nou omdat alles zelf en vers bereid werd. Ik ga nu de ouderwetse huzarensalade maken zoals mijn vader deze maakte. En deze is super lekker kan ik jullie verklappen. Maar ja, mijn vader maakte alles super lekker! Serveer de salade […]

Klassieke Quiche Lorraine

Klassieke Quiche Lorraine

Ik ben gek op de klassieke quiche Lorraine, maar kwam erachter dat ik deze nog niet op de site had staan. Hoog tijd om deze lekkere hartige taart te bakken en het recept uit te schrijven voor jullie. Nou hier is tie hoor.   Quiche Lorraine   Dit is een klassieke Franse hartige open taart […]

Gegrilde Caesar salade met kip

Gegrilde Caesar salade met kip

Manlief is gek op Caesar salade, dat at hij namelijk heel vaak toen hij nog in Amerika woonde. Daarom staat het hier nog wel eens op het menu. Deze keer heb ik een gegrilde Caesar salade met kip gemaakt. De sla en de kip is gegrild in een grillpan en dat geeft een lekkere rokerige […]

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en […]

Chocolade courgette cake

Chocolade courgette cake

Het is volop het seizoen van de courgettes, misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan. Ik heb een heerlijk recept om een courgette in te verwerken, namelijk deze chocolade courgette cake. Ik kwam op dit recept omdat ik nog een stuk gele courgette over had en dit niet wilde weggooien. No waste in […]

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht. Hier spelen ze de hoofdrol en terecht, het is ook zo’n lekkere en veelzijdige groente. Deze aubergine rolletjes in tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Rollatini di melanzane of Involtini di melanzane heet het daar. Melanzane is het […]

Rabarber kokos amandelcake

Rabarber kokos amandelcake

En weer een heerlijke recept gemaakt van de lokale producten van de Flevournl foodbox die ik gekocht had om onze boeren te steunen. Van de speciale frambozen rode biologische rabarber van boer Rob Verduijn uit Zeewolde en biologische eieren van van Eierautomaatzeeasterweg uit Lelystad heb ik deze te lekkere Rabarber kokos amandelcake gemaakt.   Rabarber […]

Laksa noedelsoep met garnalen

Laksa noedelsoep met garnalen

Laksa, curry laksa of Singapore laksa is een pittige curry noedelsoep uit de Aziatische landen, Maleisië, Indonesië en Singapore. Het is een mix van Maleisische, Indonesische, Chinese en Indiase smaken. In vele variaties geliefd en bekend over de hele wereld. Deze Laksa noedelsoep met garnalen is mijn variatie op dit gerecht, een snelle hartverwarmende versie […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden