Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]
Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien. De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]
Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse wasabi. Niet te verwarren met de wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Omdat ik aan het stoeien ben met mijn mooie nieuwe Kenwood apparaat, had ik verzonnen dat ik daarmee ook nog een hummus moest maken. Een avocado […]
Deze wasabi dip met rauwkost is een heerlijke en gezonde borrelhap. Ook leuk als voorgerecht, zet dan een dienblad midden op tafel en ieder kan dippen wat hij wil. Je kunt hiervoor allerlei rauwe groenten gebruiken, zoals bloemkool, venkel, wortel, etc. Neem wel de groenten van het seizoen. Wil je de groenten niet rauw eten, blancheer […]
Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]
Deze auberginedip is geen Baba Ganoush, maar heeft er wel iets van weg. Ik had voor het recept Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten aubergine vruchtvlees van twee grote aubergines over. Dit gooi ik natuurlijk niet weg. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb het gebakken in lekker veel olijfolie en toen gepureerd […]
Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]
Maak eens een hele andere kruidenboter. Deze rode wijn tijmboter is heerlijk op een sappig gebakken biefstuk. Deze kruidenboter is zomers erg handig om in de koelkast te hebben. Gebruik hem voor bij de barbecue op een steak in plaats van een rode wijnsaus. Ik heb sherryazijn gebruikt maar je kunt ook een rode wijnazijn […]
Wij hebben met de familie gebarbecued en Roderick – die van het vlees is – had natuurlijk weer heel veel spareribs gemaakt. Meestal zijn die behoorlijk pittig bij hem en aan mij de taak om hier salades en kruidenboters voor bij het stokbrood bij te verzinnen. Eén van de boters is deze Chipotle kerrieboter met gedroogde […]
De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]