Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Luxe zalmsalade schotel

Luxe zalmsalade schotel

Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Deze heb ik ooit eens gekocht, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hem uit de kast te trekken voor deze heerlijke visschotel. Het is […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus kan je bereiden voor een speciaal etentje thuis. Het voordeel van deze lamskoteletjes is dat ze snel te bereiden zijn en de smakelijke romige saus is ook in een mum van tijd gemaakt. Deze lamskoteletjes zijn zo boterzacht en sappig, dit […]

Gnocchi met paddenstoelenroomsaus

Gnocchi met paddenstoelenroomsaus

Ben jij ook zo gek op gnocchi en paddenstoelen? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou waarin deze twee worden gecombineerd. Een lekkere vegetarische gnocchi met paddenstoelenroomsaus, wat ook nog eens snel bereid is. Ideaal voor een doordeweekse dag. Dit wil je proberen!   Gnocchi   Gnocchi (spreek je uit als: njokkie) is een […]

Boterzachte kool uit de oven

Boterzachte kool uit de oven

Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]

Witte chocolade monchoutaart

Witte chocolade monchoutaart

Ik doe weer eens mee aan de swiepswapswoep die de leuke foodblogger Mandy van Mandyandmore.nl organiseert. Tegenwoordig kan je ook aangeven wat voor soort recept je zoekt, ik heb bakken en bourgondisch aangegeven. Zo werd ik aan Lianne van De Zoetekauw gekoppeld. Lianne houdt enorm van bakken en van chocolade en koekjes. Je kunt daarom […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Romige paddenstoelensoep met Marsala

Zelfgemaakt paddenstoelensoep is zo lekker en supermakkelijk te maken. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer de kant-en-klare soep. Deze romige paddenstoelensoep met Marsala is het proberen waard, hartverwarmende soep, vol met umami smaken van de verschillende paddenstoelen die je erin verwerkt. De Marsala wijn geeft een extra lekkere smaak aan de […]

Pastinaakpuree met rozemarijn

Pastinaakpuree met rozemarijn

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree met rozemarijn zal het goed doen als bijgerecht met op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve dan een luchtige aardappelmousseline. Het voordeel van deze pastinaakpuree is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden