Ik heb al heel lang een spiralizer ofwel spirelli spiraalsnijder in een keukenkastje liggen die ik niet gebruik. Ik had er een keer wortel mee geprobeerd, maar dit lukte niet echt, die was te hard. Dus dat ding maar weer in de kast gelegd. Aangezien we in huize Culinea proberen af te vallen, toch maar […]
Je snijd de bloemkool in twee plakken in het midden van de bloemkool en je hebt een ‘steak’. Deze zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus is een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het eens. Als je de bloemkool op deze manier roostert, krijg je veel meer smaak aan de bloemkool dan dat je het gewoon kookt. […]
Dit gerecht is een afgeleide van een recept van Nigel Slater. Mussel pilav heet zijn recept. Ik heb er een orzo pilav met mosselen en dille van gemaakt. Dit gerecht kwam voorbij in het BBC programma Nigel Slater’s Middle East. Omdat ik gek ben op gerechten uit het Midden-Oosten heb ik natuurlijk naar dit programma […]
Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]
Colcannon is een traditioneel Iers gerecht met gestampte aardappelen met daarin een koolsoort. Het lijkt een beetje op de Hollandse stamppot. Er zijn heel veel variaties op dit gerecht en er worden vaak verschillende soorten kool, prei, lente-ui en/of gebruikt erin. Meestal wordt de savooiekool oftewel groene kool gebruikt. Dit is mijn versie op het […]
Heb je deze vis al eens bij jouw visboer zien liggen? Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Het is een super kabeljauw die alleen maar vers verkrijgbaar is van januari tot april. Het is wel iets duurder dan de kabeljauw die wij kennen, maar dan heb je wel een hoogwaardig visje te pakken. […]
Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang […]
Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]
Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Het is snel te maken en zit bomvol met smaak. Als je geen Sriracha in huis hebt of je kunt het niet vinden in de supermarkt, gebruikt dan sambal hiervoor in de plaats. Je kunt het net zo pittig maken […]
Deze Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto is een bijzonder vegetarisch voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd met een lekkere salade erbij. Als voorgerecht serveer je natuurlijk kleinere plakken knolselderij en verminder je de overige ingrediënten ook. Ik vind het lekker om de hele graankorrels beetgaar te koken zodat je nog een beetje een bite […]