Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (westkust van India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in […]
Ik had bij een biologische boer een paar hele lange bieten meegenomen. Hier moest ik natuurlijk iets bijzonders mee doen! Maar ja wat ga je er dan mee maken? Ineens had ik het ….. aangezien ik de laatste tijd nogal bezig geweest was met de spiralizer, leek het mij wel een leuk idee om die […]
Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Ik had nog garnalen in […]
Courgetti of courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Ik heb hiervoor een heel handig keukentool voor, de zogenaamd spiralizer (spiraalsnijder). Je draait de courgette erin en er komt spaghetti uit. Als je dit apparaatje niet hebt, kan je met een dunschiller hele dunne plakken snijden van de courgette en dit gebruiken in plaats van courgette […]
Mijn schoonzusje kwam eten en wilde graag vis eten. De asperges liggen al bij de groenteboer die heb ik dus gekocht. Ze krijgt vanavond lekkere zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven. Het is een makkelijke maaltijd, je kookt vooraf even de asperges en krieltjes en schuift alles ’s avond in de oven. […]
Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso […]
Lavendel zalm met rauwe asperges en biet is een bijzonder gerecht geworden. Ik had een pot gedroogde lavendel ontvangen (Van Beekum) en ben daarmee aan het experimenteren geslagen. Lavendel kan je gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Lavendelkoekjes en lavendelsiroop heb ik al gemaakt en Kip met citroen en lavendel was ook een groot […]
Caldo Verde is een Portugese soep gemaakt van aardappelen, een soort snijbiet en chorizo. Het komt oorspronkelijk uit het noorden van Portugal, maar is nu een favoriete soep in heel Portugal. Het is een ‘boerse’ soep die niet uitblinkt in schoonheid maar wel in smaak. De groente erin is een soort snijbiet, maar je kunt […]
Wij zijn gek op kip en daarom staat het vaak op het menu in huize Culinea. En ja ….. elke keer probeer ik weer een ander recept uit met een hele kip of delen van de kip. Vandaag staan er pittige kippenbouten met bloemkool couscous op het menu. Een niet te zwaar gerecht, wat vooral […]
Deze fusilli met verse pesto en groene asperges is een eenvoudig en licht lentepastagerecht dat je met slechts een handvol ingrediënten in minder dan 20 minuten maakt (inclusief voorbereiding!). Meng gekookte pasta met verse gemaakte basilicumpesto, asperges en Parmezaanse kaas voor het ultieme recept voor een lentepasta boordevol ongelooflijke smaak. Eerlijk gezegd smaakt dit gewoon […]