Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]
Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]
Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een […]
Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]
Sta ik daar een partij lekker te koken voor mijn wederhelft, maar kan zelf nog (bijna) niets eten na mijn gastric sleeve operatie. Vanavond staat er kabeljauw op het menu. Ik had al een lekkere aspergesalade gemaakt en wilde daarbij de kabeljauw serveren. Maar wil er toch iets bijzonders van maken. Heb een potje Patak’s […]
Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt […]
Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]
Ik heb helemaal de flat iron steak ontdekt. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar het is een steak uit de sukade gesneden. Sukade hoor ik je denken? Dat is toch draadjesvlees wat heel lang moet sudderen? Ja dat klopt! Maar als je dit vlees wat uit de schouder van een rund komt, […]
De laatste avond voor mijn gastric sleeve operatie sluiten we af met een lichte maar o zo heerlijke maaltijd. Het is courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta geworden. Lekker fris door de citroenrasp en dille, lekker pittig door de rode peper, romig door de ricotta en met veel smaak door de gerookte zalm. Wij […]
Ik krijg steeds meer plezier in het maken van gerechten tijdens mijn crash dieet. Niet kijken naar wat ik niet mag eten, maar kijken wat ik wel mag eten en daar dan een feestje van maken. Het commentaar op social media is …. ja zo kan ik ook wel ‘crashen’. Ik probeer er maar iets […]