Bánh Mi Vietnamees broodje kip

Bánh Mi Vietnamees broodje kip

Bánh mi is Vietnamees voor brood, doorgaans Frans stokbrood of pistoletje (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het stokbrood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of […]

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]

Tempura van groenten met dips

Tempura van groenten met dips

Groentetempura is een populaire vegetarische keuze bij het eten in een Japans restaurant en op de meeste plaatsen staat het op het menu. De licht gebakken groenten zijn heerlijk als aperitiefhapje of als een maaltijd. Je kunt groentetempura thuis bakken met een paar eenvoudige ingrediënten, een beetje voorbereidingstijd en wat techniek. Ik heb nu een […]

Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels.

Lauwwarme tarwesalade met dukkah ei

Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels. Samen met een verrukkelijke vinaigrette vormt deze herfstsalade een bevredigend veganistisch hoofdgerecht of bijgerecht geserveerd met geroosterd vlees.   Deze salade is perfect voor wie de zomer nog even wil vasthouden. Het viert de overvloed van het seizoen; […]

Halloumiburgertjes

Halloumiburgertjes

Zijn ze niet schattig, deze kleine halloumiburgertjes? Heerlijke vegetarische burgers die je zelf heel makkelijk kunt maken. Serveer ze als borrelhapje, door een salade of op een lekker broodje. En verwerk er stiekem groente in, zodat de kids er geen erg in hebben dat ze een portie groente naar binnen krijgen. Als ze vragen: wat […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Wortelmuffins met ras-el-hanout

Wortelmuffins met ras-el-hanout

Een muffin voor ontbijt, moet kunnen.

Wortel en courgetteburger met tahinsaus

Wortel en courgetteburger met tahinsaus

Lekkere burgers gemaakt van groenten

Panzanella met winterse groenten

Panzanella met winterse groenten

Heerlijke vegetarische maaltijdsalade

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden