Baked oatmeal met bramenjam

Baked oatmeal met bramenjam

Gebakken havermout oftewel baked oatmeal met bramenjam is een heerlijk en vullend ontbijt. Ik ben gek op havermout zowel warm als koud. Overnight oats is zo’n makkelijk koud ontbijtje wat je ’s avonds klaarmaakt en in de koelkast zet en dan staat de volgende dag jouw ontbijtje klaar. Nu heb ik helemaal de baked oatmeal […]

Pêche Melba overnight oats

Pêche Melba overnight oats

Ik wil alleen nog maar recepten op de blog plaatsen die er helemaal nog niet op staan. Maar ja er staan al wel een paar overnight oats recepten op de site. Maar deze Pêche Melba overnight oats is zo lekker, die wilde ik jullie niet onthouden. Een romige havermout met een heerlijke topping van perzik […]

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en […]

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Deze Rijstnoedels met kip en pindasaus is een makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag. De pindasaus geeft de noedels veel smaak en smeuïgheid. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken, dan vervang je de kip door roergebakken tempeh.   Rijstnoedels   De naam zegt het al, deze noedels […]

Goddelijke chocolade soufflé

Goddelijke chocolade soufflé

Ik ben mijzelf de laatste tijd aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit gemaakt heb. Zo ook de beruchte soufflés. Dat is toch wel een klassieker die elke foodie in zijn/haar repertoire moet hebben vind ik. Omdat zondag toetjesdag is bij ons, heb ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé gemaakt. […]

Pindakaas chocolade mug cake

Pindakaas chocolade mug cake

Ben jij gek op een mug cake, dan moet je deze pindakaas chocolade mug cake echt eens proberen. Ik heb er al een paar op de site staan, maar deze is echt te lekker. Zeker als je een liefhebber van pindakaas en chocolade bent. In een mum van een tijd gemaakt en daarna smullen maar. […]

Cruffins gevuld met jam

Cruffins gevuld met jam

Deze cruffins met jam zijn een verwennerij voor bijvoorbeeld Moederdag. Verwen je moeder met dit als ontbijt of brunch. En het is zo makkelijk te maken, dat zelfs jij dit kunt. Ik heb deze cruffins namelijk gemaakt met een blikje croissantdeeg. Kleine moeite voor een heerlijke verwennerij.   Cruffins   Cruffins zijn ook weer een […]

Wafels met sinaasappel en curd

Wafels met sinaasappel en curd

Ik had al heel lang geleden eens een wafelijzer (apparaat) gekocht, maar deze stond nog steeds ingepakt achter in een kast. Geen idee waarom ik die tot nu toe nog niet gebruikt had. Maar geen excuses meer, ik ga wafels bakken vandaag. Het worden wafels met sinaasappel en curd. En omdat het bloedsinaasappeltijd is garneer […]

Dalgona koffie zelf maken

Dalgona koffie zelf maken

De nieuwe hype op social media is nu echt de Dalgona koffie. Een stevig koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk kan ijskoud of warm zijn. En jij kunt thuis deze Dalgona koffie zelf maken. Hiermee maak je de lekkerste romige ijskoffie! Waarschuwing vooraf; het is verslavend!   Dalgona   De nieuwste […]

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden