Zwarte bonen en zoete aardappel chili

Is het een soep of een stoofpot? Deze zwarte bonen en zoete aardappel chili is van allebei een beetje. En wat het ook is, het is gewoon superlekker. Een heerlijke hartverwarmende kom met een vegetarische chili, waarbij de vleeseters het vlees echt niet zullen missen. Nu de dagen weer kouder worden, kunnen we deze chili […]

Kedgeree met warm gerookte zalm

Kedgeree met warm gerookte zalm

Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]

Aziatische pizza met tofu

Aziatische pizza met tofu

Ik heb een hele bijzondere vegetarische en zelfs vegan pizza voor jullie. Deze Aziatische pizza met tofu is een echte smaakbom. Dit komt door de miso en de pittige chili knoflooksaus die erin verwerkt worden. Zo’n heerlijke en bijzondere pizza kan je nergens bestellen, die maak je lekker zelf.   Fusion   Een fusion gerecht […]

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Een gezonde Japanse misosoep is super eenvoudig om zelf te maken. Deze Misosoep met vegetarische kipstukjes is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Hoewel de soep in Japan eigenlijk als ontbijt gegeten wordt, zie ik het ons niet doen. Of zou jij wel soep ’s morgens vroeg nuttigen?   Misosoep   De Japanse misosoep kan […]

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Dit gerecht is ook perfect voor de barbecue.   Ik heb deze keer een zoete aardappel gebruikt in plaats van ‘gewone’ aardappelen. Het hartige […]

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Bloemkool en quinoa salade

Bloemkool en quinoa salade

Deze lekkere bloemkool en quinoa salade is gemaakt van biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde en quinoa van Quinoa Holland uit Dronten. Heerlijke lokale producten uit onze mooie Flevopolder. Het is een simpele vegetarische en zelfs vegan salade maar eentje met heel veel smaak. Lekkere gebakken bloemkoolroosjes met kerrie, de fluffy quinoa erbij en daarnaast […]

Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus

Ben je gek op kip en de smaken van het Midden-Oosten, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Deze Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus kan je heel goed bereiden op de barbecue of als je die niet hebt in een (grill)pan.   Kip   Ik ben gek op kip, dat komt misschien wel omdat ik […]

Kikkererwten kokos kerriesoep

Kikkererwten kokos kerriesoep

Deze kikkererwten kokos kerriesoep zit een beetje tussen een soep en een stoofgerecht in. Hoe meer bouillon en kokosmelk je gebruikt, hoe meer het op een soep lijkt. En als je dus wat minder vocht gebruikt is het een stoofpotje. Tis maar waar jij van houdt. Het is in ieder geval een heerlijk vegetarisch gerecht. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden