Wortelsmoothie met sinaasappel en gember

Wortelsmoothie met sinaasappel en gember

Bedenk wel van tevoren dat je deze smoothie wilt maken, de bananen moeten even geschild en in stukken in de vriezer gelegd worden voor een lekker koud resultaat. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is een goede kickstart van jouw dag. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is mijn nieuwste smoothie die je moet proberen. […]

Chutney van appel en rozijnen

Chutney van appel en rozijnen

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Surinaamse kippendijen met basmatirijst

Lekker kruidig en pittig gerecht, waarbij de geurige basmatirijst het goed doet. Basmatirijst is een witte langkorrelige en droogkokende rijst. Het is een zeer aromatische rijst met veel smaak. Zeer geschikt om bij kruidige gerechten, zoals deze Surinaamse kippendijen, te serveren. Ik had nog zelfgemaakt Atjar in de koelkast staan en dit leek mij wel […]

Filipijnse kip met mango salsa

Filipijnse kip met mango salsa

De Filipijnse keuken is een keuken die beïnvloed is door de Maleisische, Chinese en Spaanse cultuur. Het is een unieke fusion keuken met ingrediënten en gerechten uit diverse werelddelen. De Adobe is zo’n gerecht, het wordt gemaakt van kip of varkensvlees gesmoord in sojasaus, azijn en knoflook. Ik heb er mijn versie van gemaakt, het […]

Golden milk smoothie

Golden milk smoothie

Golden milk is een eeuwenoude warme specerijendrank gemaakt van kurkuma (geelwortel). Door de kurkuma krijgt de drank een mooie goudgele kleur, vandaar de naam golden milk. Je kunt de golden milk voor allerlei recepten gebruiken, zoals deze golden milk smoothie. Maar het is ook lekker om te mengen door havermout en dit een nachtje te […]

Rabarber chutney

Rabarber chutney

De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]

Aziatische kippen noedelsoep

Aziatische kippen noedelsoep

Kippensoep is altijd lekker en ook nog eens gezond voor je. Vooral als je de botten bouillon van Ergomax hiervoor gebruikt. Deze Aziatische kippen noedelsoep van de botten bouillon is een heel erg lekkere soep geworden, mede ook dankzij de kruiden en specerijen. Maak de soep eens, je zult je verbazen over de heerlijke smaken in […]

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een bekend groentegerecht uit Indonesië. Sajoer boontjes worden gemaakt van sperziebonen. Het is een heerlijk bijgerecht voor bij Smoor Daging of Rendang. Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, vanwege de lekkere pittige saus. Maak dit Indonesische groente gerecht zo pittig als je zelf wilt door meer of minder sambal […]

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

Rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels

Deze rode smoothie met bietjes en bloedsinaasappels is lekker als gezond ontbijtje of tussendoortje. De hele bloedsinaasappel die in de smoothie gaat was je en rasp je eerst, daarna pel je hem en kan dan in z’n geheel in de smoothie. De prachtig rode smoothie boordevol gezonde ingrediënten zoals rode bietensap en bloedsinaasappels helpt jou […]

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein is Chinees gerecht met roergebakken kip en noedels. Snel klaar te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt voor deze Kip Chow Mein diverse soorten noedels gebruiken, ik heb woknoedels gebruikt. Ook kan je varieren met vlees zoals rund, varkens, kip en/of zelfs vis. Gebruik de groenten van je keuze, ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden