Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]

Pindakaaskoeken met chocolade

Pindakaaskoeken met chocolade

Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.   En ik heb nog een recept voor je voor […]

Karamel pindakoek

Karamel pindakoek

Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout.   Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met […]

Zelf chocolade croissants maken

Zelf chocolade croissants maken

Wil je iemand verrassen op een zondagmorgen, ga dan zelf chocolade croissants maken. Dit is helemaal niet moeilijk, je hoeft alleen maar zo’n handig blikje met vers croissantdeeg en chocolade naar keuze te kopen en bakken maar. Ik heb er lekker veel chocolade in gedaan. Heb het kleine formaat croissantjes gekocht en pure chocolade gebruikt, […]

Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

Ik heb al eerder geschreven dat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft. Soms heeft hij heimwee en dan maak ik een typische Amerikaans gerecht voor hem zodat hij zich weer een beetje in Amerika waant. Zo ook deze Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei. Bagels zijn een soort broodjes met een gat […]

Tonijnburgers

Tonijnburgers

Deze smakelijke tonijnburgers zijn eenvoudig te maken. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm uit een blikje of zelf gepocheerde (wit)vis. Als je niet van koriander houdt, kan je dit vervangen door verse peterselie of bieslook. Kook de aardappelen in schil, hierdoor worden ze niet zo ‘nat’ maar blijven ze lekker droog […]

Chocolate chip cookies met pecannoten

Chocolate chip cookies met pecannoten

Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Kruidige boterkoek

Kruidige boterkoek

De oer-Hollandse boterkoek is supermakkelijk om thuis te maken en je hebt in principe maar vier ingrediënten nodig. Als je deze boterkoek thuis wilt bakken, duurt het slechts een half uurtje om te genieten van deze authentieke Nederlandse lekkernij. Ik heb nu een heerlijke kruidige boterkoek voor de maand december gemaakt. Maar dit is zo […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden