Omelet met koolraap en chorizo

Omelet met koolraap en chorizo

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de klassieke Spaanse aardappel omelet, tortilla de patatas, oftewel Tortilla Española. Dit heerlijke, maar toch supereenvoudige gerecht serveren ze in elke tapasbar in Spanje en ze eten het vaak thuis als lichte lunch. Ik heb een variatie op dit gerecht gemaakt, namelijk deze overheerlijke omelet met koolraap en […]

Red Velvet rode bieten cupcakes

Red Velvet rode bieten cupcakes

Red Velvet zonder de kleurstof? Zeker weten! Rode bieten fungeren als natuurlijke kleurstof in deze super smeuïge cupcakes met een rijke roomkaastopping. Door de bieten en citroensap toe te voegen voor de zuurgraad, blijven de kleuren behouden, waardoor de cupcakes nog roder worden. Niemand zal weten dat er groenten in zitten, dus wij vertellen het […]

Knolselderij en koolraap currysoep

Knolselderij en koolraap currysoep

Deze knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed. Dit is gewoon een geweldig basisrecept voor het maken van een smakelijke, bevredigende soep en ik hoop dat je er je eigen soep van gaat maken. In deze meest vreugdeloze maanden […]

Spinazie preisoep met ei

Spinazie preisoep met ei

Een soepje waar je heeel sterk van wordt.

Eggs Benedict met gerookte zalm

Eggs Benedict met gerookte zalm

Eén van mijn favoriete ontbijtrecepten aller tijden: Eggs Benedict met gerookte zalm! De zelfgemaakte Hollandaisesaus is voor sommigen een uitdaging, daarom heb ik daar een makkelijker alternatief voor gemaakt. Voeg een knapperige, geroosterde beschuitbol, gerookte zalm, verse bieslook en een gepocheerd ei toe en je bent helemaal klaar voor een geweldige ochtend! Het is het […]

Boterlam maken voor de Paasdagen

Boterlam maken voor de Paasdagen

Leuk op tafel met de Paasdagen.

Oost-Indische kers kruidenboter

Oost-Indische kers kruidenboter

Elk jaar zaai ik te veel Oost-Indische kers. Ik gebruik de bloemen en blaadjes vaak om mijn salades op te fleuren, maar ja aan het eind van het seizoen staan er nog heel veel bloemetjes. Zonde om er niets mee te doen. En zo kwam ik op deze Oost-Indische kers kruidenboter. Ik vries de helft […]

Flapjacks met pecannoten en cranberry's

Flapjacks met pecannoten en cranberry’s

Een zoete stevige knabbel, lekker ’s morgens bij de koffie of ’s middags bij de thee. Deze flapjacks met pecannoten en cranberry’s zijn geliefd vanwege hun zachte, fudgy textuur en smaak. De flapjack is gemaakt van glutenvrije haver en zit boordevol geroosterde pecannoten en cranberry’s.   Er gaat niets boven een vers flapjack bij een […]

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden