Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]
Het is herfst en tijd voor de groenten uit dit seizoen. Ik heb een heerlijke verwarmende en romige pastinaak en wortelsoep met baharat gemaakt, dit wil je proberen! De soep is simpel te maken, maar je hebt wel die heerlijke specerijenmix baharat ervoor nodig. Die geeft de soep een volle en warme melange. Serveer deze […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje. Koud gerookte zalm Ik had nog wat koud gerookte zalm over die ik bij […]
Voor een feestelijk etentje thuis of met de Kerstdagen, heb ik een heerlijk soepje voor jullie. Deze rode wortel en paprikasoep is niet alleen superlekker, maar is ook nog eens prachtig rood van kleur. Serveer het in een glas, dat ziet er al superleuk uit! En die toef room erop, doet het ook helemaal goed. […]
Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]
Dit klassieke recept van de Rockefeller oesters komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 ontstaan zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat ze daar toen escargots (slakjes) wilde bereiden, maar er waren geen slakken meer op voorraad. Toen hebben ze maar oesters uit de koelkast gehaald. Omdat het een ‘rijk’ […]
Ik heb een heel bijzonder gerechtje voor jullie. Deze geroosterde mergpijp met paddenstoeltjes is een feestelijk voorgerechtje, maak het bijvoorbeeld met de feestdagen. Misschien vind je het spannend om te bereiden, maar dit valt reuze mee. Je serveert dan wel iets heel speciaals met een unieke smaakbeleving. Runder mergpijp Wellicht heb je het […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk soepje voor jullie. Maak deze Venkel pastinaaksoep met sinaasappel voor een speciaal dinertje thuis of met de feestdagen. Een soepje met bijzondere en verfijnde smaken. Serveer het met gerookte eendenborstfilet, wat groen van de venkel en sinaasappelrasp. Venkel De venkelknol wordt niet zoveel gegeten in ons […]
Ik wilde een gele linzensoep maken, maar had per ongeluk een pak gele erwten in plaats van gele linzen gekocht. Nou dan maar een erwtensoep ervan maken. Deze romige gele erwtensoep is vegetarisch en zelfs vegan. Er komt geen room of iets dergelijks van pas, maar toch is de soep fluweelzacht en romig. Het is […]
Heb jij wel eens koolrabi gegeten? Waarschijnlijk niet. Het is niet zo’n populaire groente in ons land, waarschijnlijk omdat je niet weet wat je met deze groente aan moet. Koolrabi is een soort van ‘vergeten groente’ die nog weinig meer gebruikt wordt in onze keuken. Maar ik heb een heerlijk recept voor een koolrabisoep met […]