Sardientjes met knoflook en rode peper

Sardientjes met knoflook en rode peper

Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een […]

Hele dorade met tomaten en basilicum

Hele dorade met tomaten en basilicum

Is het geen plaatje? Deze lekkere hele dorade met tomaten en basilicum bereid je heel simpel in de oven. Minimale moeite en maximaal genieten! Als je nog nooit vis bereid hebt omdat je het spannend vindt, maak het dan op deze manier. Het kan bijna niet mislukken. Mediterrane smaken op je bord, je haalt op […]

Zalm op cedarhouten plank

Zalm op cedarhouten plank

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm op een cedarhouten plank van de barbecue is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue hebt, dan […]

Kung Pao noedels met garnalen

Kung Pao noedels met garnalen

Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]

Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal

Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal

Ik heb heel veel pizzarecepten op de site staan, maar kwam erachter dat ik nog geen recept voor Flammkuchen had gedeeld met jullie. Hoog tijd om er eens eentje te maken en wat voor een! Deze Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal is echt heerlijk. Eet het als lunch, avondmaaltijd en zelfs lekker als borrelhap. […]

Quiche met zalm en aubergine

Quiche met zalm en aubergine

Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat […]

Dorade met courgetti en Romesco saus

Dorade met courgetti en Romesco saus

Ben je gek op vis, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Lekkere zeebrasem gebakken in de pan met een krokant velletje en met een heerlijke pittige saus gemaakt van geroosterde paprika’s. Dus wil jij jezelf of je familie verwennen, maak dan snel deze dorade met courgetti en Romesco saus.   Dorade   De […]

Oesters van de barbecue

Oesters van de barbecue

Ik had heerlijke verse oesters bij Fish Tales voor mezelf besteld. Manlief is er niet zo’n liefhebber van en daarom heb ik ze in mijn eentje opgepeuzeld. Natuurlijk zijn oesters rauw eten ook heel erg lekker, maar ik wilde er nu iets anders mee doen. En omdat we tegenwoordig een barbecue hebben, leek het mij […]

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden