Portobello steaks met witte bonenpuree

Portobello steaks met witte bonenpuree

Ik ben dol op de recepten van Yotam Ottolenghi en toen ik zijn Portobello steaks with butter bean mash recept uit zijn kookboek FLAVOUR voorbij zag komen, moest ik dit uitproberen. Maar zoals zoveel recepten van Yotam heb je of heel veel ingrediënten nodig of een ellenlange bereiding. Ik heb er daarom mijn simpele versie […]

Paratha gevuld met kip curry

Paratha gevuld met kip curry

Na mijn bezoek aan een Indiaas restaurant, was ik toch wel weer geïnspireerd om Indiase recepten uit te proberen. We hadden in dit restaurant o.a. paratha gegeten en dat vond ik zo lekker, dat ik daar een recept mee gecreëerd heb. Het is deze verrukkelijke paratha gevuld met kip curry geworden. Lekker als snack, lunch, […]

Kip Korma curry

Kip Korma curry

Vorige week hadden we heerlijk gegeten in een Zuid-Indiaas restaurant en daardoor begon het bij mij te kriebelen om weer eens een Indiaas gerecht te maken. Kip Korma curry stond al heel lang op mijn todo lijstje en vandaag heb ik deze in een simpele versie gemaakt. Korma-stijl kip curry zeg maar. Kip Korma heeft […]

Zoete aardappel en wortelsoep

Zoete aardappel en wortelsoep

Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]

Balkenbrij burger met atjar

Balkenbrij burger met atjar

Ik heb een heel bijzonder broodje voor jullie, namelijk deze balkenbrij burger met atjar. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op de Indonesische keuken. Dit komt door onze vader, die regelmatig een Indische rijsttafel voor het hele gezin plus aanhang maakte. Je vindt daarom ook diverse Indonesische recepten van hem op de site. […]

Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Ik ben dol op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar twee recepten heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes gemaakt, een Hollandse stamppot met een Spaanse twist. En die is echt superlekker geworden, daarom hier het recept voor jullie.   Stamppot   Wij Hollanders […]

Pinsa alla vodka met burrata

Pinsa alla vodka met burrata

Deze pinsa alla vodka met burrata is perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd. Rijke en zijdezachte wodkasaus met die romige burrata op een schilferige en boterachtige korst van de pinsa. Je hoeft zich ook geen zorgen te maken over het deeg, de pinsa bodem koop je namelijk kant-en-klaar! Eenvoudig en heerlijk. Ik heb voor het […]

Black eyed bonen met palmkool

Black eyed bonen met palmkool

Dit stevige recept voor black eyed bonen met palmkool is zo lekker dat je het keer op keer wilt maken! En het is ook zo gemakkelijk. Ik voeg graag een beetje kruiden toe aan dit recept, dus heb ik wat garam masala en een heerlijke korianderpesto toegevoegd. Deze korianderpesto is wel echt de smaakmaker, dus […]

Oranje noedels met wortel

Oranje noedels met wortel

Na de maand december zijn we wel weer toe aan wat lichtere en vleesloze gerechten. Ik heb zo’n supersimpel en snel te maken vegetarische recept voor jullie. Oranje noedels met wortel is in no time bereid en is ook nog eens super smakelijk. Maak het zo pittig als jij lekker vindt. Voor dit recept van […]

Slawraps met krokante ribfingers

Slawraps met krokante ribfingers

Dit zijn de lekkerste gevulde slawraps met krokante ribfingers Deze slawraps met krokante ribfingers zijn heerlijk pittig, kruidig en geurig en zorgen ervoor dat je er meer van wilt! Ribfingers zijn een van mijn favoriete gerechten aller tijden en dit is een heerlijke manier om ze te eten. Ze bieden de perfecte balans tussen het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden