Vijgenroosjes met Prosciutto en burrata

Vijgenroosjes met Prosciutto en burrata

Dit voorgerechtje raakt alle juiste snaren, zoet, pittig en hartig. Rijpe vijgen worden ingesneden en gevuld met romige burrata kaas, een delicaat plakje Prosciutto en geroosterde pecan noten. Daarover kan je nog wat balsamico-siroop heen druppelen Serveer het met geroosterd brood om een feestelijk dinertje op een zeer smakelijke toon te beginnen! Het is een […]

Entrecote met blauwe kaassaus

Entrecote met Blauwe Kaas Saus

Ik had voor een speciaal etentje thuis een entrecote braadstuk besteld mij mijn slager. De entrecote met blauwe kaas saus geserveerd en heerlijke gegrilde groene asperges. Als jij ook zo gek op een goede steak en blauwe kaas bent, dan is dit een super gerecht voor jou. Blauwe kaas Er zijn heel veel soorten blauwe […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly Maken | Lekker Recept

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Zelf Atjar maken

Atjar Maken | Snel en Makkelijk Recept

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan […]

Zelf gemaakte Limoncello

Zelf Limoncello Maken | Makkelijk Recept

Ben jij ook zo gek op Limoncello? Nou dan heb ik hier een te lekker recept voor jou. Zelf Limoncello maken, klinkt goed he? Het is niet moeilijk te maken, je hebt alleen een maand geduld nodig voordat het klaar is. Maar dan heb je ook wat! Leg een fles zelfgemaakte citroenlikeur snel in de […]

Gestoofde venkel

Gestoofde Venkel Recept

Venkel is een ondergewaardeerde groente in Nederland, en dat is jammer. Gestoofde venkel heeft een frisse, licht anijsachtige smaak en is daarnaast ook nog eens erg gezond. Het is veelzijdig te bereiden: rauw in salades, gestoofd, gestoomd, gekookt of zelfs als basis voor een heerlijke soep. Bij het kopen van venkel is het belangrijk om […]

Aioli

Origineel Aioli Recept

Aioli blijft goed afgedekt een week goed in de koelkast, als er tenminste iets van overblijft.

Stoofperen gembercake

Stoofperen gembercake

Ik had te veel peertjes gestoofd, maar dat is helemaal niet erg. Want met die stoofpeertjes kan je weer lekkere andere gerechten maken. Omdat we in de feestmaand zitten, heb ik deze heerlijke stoofperen gembercake gemaakt. Twee van mijn favorieten gecombineerd in een recept. Een gembercake met stoofpeertjes erop gebakken. Feestelijker wordt het niet!   […]

Zelf koffielikeur maken

Zelf koffielikeur maken

Ik kreeg een zak met heerlijke koffiebonen. Maar ja, die gebruik ik niet want ik heb geen koffiemaler of koffiemachine hiervoor. Ik kan ze natuurlijk weggeven, maar ik wilde er toch iets mee doen. Ineens had ik het, ik ga zelf koffielikeur maken! En als ik nou een hele grote pot ga maken, dan heb […]

Pinsa met charcuterie

Pinsa met charcuterie

Een heerlijke Pinsa met charcuterie, met alle smaken en toppings waar je van houdt van een klassieke charcuterieplank op versgebakken pinsa! Serveer het als borrelhap of voorgerecht tijdens een Italiaans etentje. Deze pinsa charcuterie plank bevat een mix van vleeswaren en kaas, en hebben we deze charcuterie plank veranderd in een pinsa plateau. Personaliseer deze […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing