Wij eten bijna nooit patat en de laatste keer dat wij een zak van de snackbar haalden, smaakte het ons helemaal niet. Maar toen ik bij mijn groenteboer op de markt ‘patataardappelen’ zag liggen dacht ik laat ik eens proberen om zelf patat te maken. Mijn vader maakte vroeger altijd zelf de frietjes voor ons […]
Deze klassieke Gravad Lax kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Het is een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner. Maak er ook die heerlijke mosterd-dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en geroosterd brood. Zo zet je gegarandeerd een feest op tafel! Wat is Gravad Lax? Je hebt dit Scandinavische gerecht misschien al eens in een restaurant […]
Ik had ooit eens een blikje piri piri kruiden gekocht, maar toen ik het weer wilde gebruiken was het bijna leeg. Heb in alle supermarkten in ons dorp gezocht naar deze kruiden, maar nergens te vinden. Nou dan ga ik maar zelf piri-piri kruiden maken. Aan de hand van de ingrediënten die op het blikje […]
Pink Señorita cocktails zijn een van de makkelijkste mixdrankjes om te maken per glas of een grote kan voor een groep. Het heeft de perfecte zoetzure kick die perfect past bij tequila. Het wordt gemaakt met roze limonade, tequila en triple sec. Eigenlijk is het een roze limonade margarita. Ik denk dat als je het […]
Mijn broer die meer dan 30 jaar chef op Ibiza geweest is, deelt dagelijks zijn recepten die hij op dat moment thuis maakt, op de familie-app. Gisteren maakte hij een citroencake en die zag er verdomd lekker uit. Gelijk hem maar om het recept gevraagd, daar is hij altijd karig mee en je krijgt heel […]
Salted potatoes oftewel gezouten aardappeltjes, is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden. Gebruik hiervoor kleine nieuwe aardappelen, dat is het lekkerst. Maak het gerecht voor bij de barbecue. De schil wordt lekker zout, maar de aardappelen zelf niet zo. Probeer het eens! Salted potatoes Dit is weer zo’n typisch klassiek Amerikaans recept […]
Ik had op de markt een watermeloen radijs gekocht. Ik dacht dat die iets kleiner zou zijn, maar het was een behoorlijk grote knol. Ik heb deze radijs al verwerkt in twee heerlijke salade, maar wat zal ik er verder nog mee doen. Nou een lekkere pickle ervan maken, oftewel ingemaakte pittige radijs. Snel gemaakt […]
Ik mocht verse biologische rammenasjes uit onze Flevopolder ontvangen. Ik heb er een paar verwerkt in deze heerlijke ingelegde zoetzure rammenas. Na het schillen heb ik de rammenas in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in rijstwijnazijn met suiker, zout en rode peper. Het is mijn variant op de Japanse pickled daikon. Rammenas De […]
Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]
Het is een warme dag en je hebt nu zin in een ijsje. Maak dan snel dit ananas banaanijsje, klaar in een mum van tijd en ontzettend lekker. Het is een soort softijs wat je maakt in je keukenmachine. Je moet natuurlijk wel bevroren fruit in de vriezer hebben liggen en dan mixen en smullen […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing