Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]
Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En het maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan […]
Deze Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een klassieker uit de Zuid-Franse keuken. Met mals gestoofd rundvlees, geurige kruiden en een vleugje sinaasappel is dit gerecht de perfecte keuze voor een gezellige avondmaaltijd. Laat het vlees marineren in rode wijn voor een diepe, rijke smaak en geniet van de heerlijke combinatie van winterse groenten, spekjes […]
Koninginnesoep is een klassieker die vaak tijdens de feestdagen op tafel komt. Tijdens de kerst had ik wat overgebleven gebraden kalkoen en besloot ik hiervan een heerlijke, ouderwetse Koninginnesoep te maken. Het originele recept maakt gebruik van kip, maar kalkoen voegt een extra lekkere smaak toe. Ik gebruikte het karkas van de kalkoen om een […]
Deze krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes zijn een heerlijke combinatie van knapperige texturen en frisse, smaakvolle vulling. Stel je het beste van twee werelden voor, de knapperige buitenkant van een perfect gebakken pannenkoek met de levendige, voedzame vulling van een groentemix. Ondergedompeld in een pittige crispy chili saus is elke hap een harmonie van smaak en […]
Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan […]
Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]
Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]
Deze Buddha bowl met zwarte bonen en hummus heeft alles wat je wilt van een vegetarisch gerecht. Er iets ongelooflijk geruststellends aan een maaltijd gevuld met bonen, groenten, parelcouscous en een smaakvolle zelfgemaakte hummus. Maak de bowl met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt en bijvoorbeeld ook met gekookte rijst in plaats […]
Thuis lunch ik graag met een salade. Meestal kijk ik wat er in de koelkast ligt en stel ik een salade samen van restjes groente, etc. Ik had nog een restje in de oven gepofte bietjes in de koelkast, een beetje sla, wortel en een paar radijsjes. Met de verse bramen uit eigen tuin is […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing