Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan […]
Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, […]
Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten. Piadina […]
Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal. Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]
Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Deze curry is het lekkerst als je […]
Viskoekjes kunnen zo saai zijn. Maar Aziatische viskoekjes zijn geweldig Een klassiek Thais straatvoedsel en mijn favoriete voorgerecht in Thaise restaurants. Verrassend makkelijk om thuis te maken, probeer het eens. Alles wat je nodig hebt is vis, rode currypasta, ei, lente-ui en koriander. Even pureren in je keukenmachine, burgertjes ervan maken en bakken in de […]
Een fish pie is een visschotel uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Engeland komt. De fish pie kan bereid worden met diverse soorten vis, zoals kabeljauw of heilbot, maar ook met zalm, gerookte vissoorten en/of garnalen. Vaak wordt er ook nog gekookte eieren in verwerkt. Ik heb een fish pie […]
Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]