Geloof het of niet, deze sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes is ontstaan met de restjes groenten die ik nog in de koelkast had liggen. En het is een super geslaagde combinatie geworden, al zeg ik het zelf. Een salade met een lekkere balsamico dressing en verse dille. Lekker fris met knapperige boontjes, aardse bietjes […]
Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een […]
In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]
Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]
Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]
Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]
Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen. Kweeperen De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]
Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]
Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]
Voor dit Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven gebruik je vers gevilde bakpaling. Vraag jouw visboer of hij de paling wil schoonmaken, villen en eventueel in stukken snijden zodat deze panklaar is voor dit heerlijke stoofpotje. Serveer er een stuk stokbrood bij, zodat je dit kan dippen in de heerlijke saus die op je […]