Daar is het dan eindelijk, mijn recept voor lasagne alla bolognese. Ik heb al heel veel lasagne recepten op de site staan, maar nu eindelijk deze Italiaanse klassieker. Lasagne met een tomaten gehaktsaus en een heerlijke bechamelsaus met kaas erop. Als deze dampend uit de oven komt, dan weet je dat je gaat genieten. Comfortfood […]
Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]
Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd. Linzen Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]
Manlief is gek op mijn satésaus, vandaar dit recept. Dus zelf een heerlijke pindasaus gemaakt, aardappelen en eieren gekookt, sperziebonen, wortel en taugé geblancheerd. Geserveerd met Chinese kool, komkommer, verse koriander en satésaus. En klaar is deze Gado Gado met satésaus. Een heerlijk vegetarisch Indonesisch groentegerecht. Gado Gado Gado Gado (spreek het uit […]
De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]
In de vegetarische maand januari gebruik ik best wel veel groentebouillon. Nu kan je natuurlijk groentebouillon maken van bouillonblokjes, maar ik ga voor de zelfgemaakte groentebouillon. Ten eerste bepaal je dan zelf welke smaak je eraan geeft en ten tweede – niet geheel onbelangrijk – is het veel gezonder voor je om zelf je bouillon […]
Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]