Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]
Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb […]
Hoe maak je van twee oerhollandse groenten zoals winterpeen en knolselderij een exotisch gerecht. Deze miso wortelen met knolselderijpuree en groene chutney is een heerlijk vegetarisch gerecht welke menig vleeseter zal bekoren. En dat komt omdat de wortelen in misoboter gebakken zijn, waardoor ze een hartige smaak hebben. Probeer wel grote dikke winterpenen te vinden […]
Vind je deze mooie oranje wortelrisotto met gerookte zalm geen plaatje? De mooie oranje kleur krijg je door de wortelsap, de fijn geraspte wortel en de saffraan. Echt leuk om een keertje tijdens een dinertje te serveren. De bereiding van risotto is niet moeilijk, het duurt nog geen 30 minuten en vindt in paar […]
Een fish pie is een visschotel uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Engeland komt. De fish pie kan bereid worden met diverse soorten vis, zoals kabeljauw of heilbot, maar ook met zalm, gerookte vissoorten en/of garnalen. Vaak wordt er ook nog gekookte eieren in verwerkt. Ik heb een fish pie […]