Ik heb een heerlijk en feestelijk gerecht voor jullie. Super mals lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook saus, geserveerd met een heerlijke romige pastinaakpuree en knapperige peultjes. En het fijne van dit gerecht is dat je het meeste vooraf kunt bereiden, zodat je op de avond zelf er weinig werk aan hebt. Lamshaasjes […]
Wellicht een gewaagd recept voor jullie, maar deze gestoofde varkenswangetjes met venkel zijn beslist het proberen waard. Varkenskoontjes worden de wangen ook wel genoemd. Het is zeer smaakvol stoofvlees, vooral op deze manier bereid. Varkenswangen De koontjes oftewel wangetjes zijn de kaken (kaakspieren) van varkens. Ik bestel dit online, omdat de slager in […]
Ik had een klassieke rode wijnsaus gemaakt en kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt van de saus en het recept uitgeschreven voor jullie. Ik maak de saus zo vaak, dat ik het met mijn ogen dicht kan maken. Maar ik stond er helemaal niet bij stil […]
Een jus maak je meestal van het braadvet van het vlees, hieraan voeg je dan wat water of bouillon toe en brengt dit aan de kook. Schraap ondertussen het aanbaksel van de bodem van de pan, dit geeft de jus een lekkere smaak. Maar voor de feestdagen gaan we een lekkere culinaire vleesjus zelf maken. […]