Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Boeuf en Daube Provençaalse Runderstoof

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]

Marokkaanse stoofpot rundvlees.

Marokkaanse Stoofpot Rundvlees

Marokkaanse tajine rundvlees Ik ben gek op de smaken uit Marokko. Als je een tajine hebt, kun je deze Marokkaanse stoofpot rundvlees hierin bereiden. Heb je geen tajine? Geen zorgen, een grote stoofpan werkt ook perfect. Dit gerecht is heerlijk kruidig door de specerijen, licht zoet dankzij de wortelen en het gedroogde fruit, en lekker […]

Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse Hollandse Jachtschotel

Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet. Deze rundvleesstoofpot is perfect voor het koude seizoen. Een troostende […]

Hachee in een pan op tafel

Klassieke Hachee Recept | Lekker en Makkelijk

De hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang bereid. Vroeger stoofde men de hachee heel lang en in veel boter. Ik kies voor minder tijd en minder boter. Hieronder deel ik mijn recept voor een heerlijke hachee. Wat is klassieke hachee en hoe maak je het? Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk […]

Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien

In de oven geroosterde pompoen met een pittige pepersaus en knapperige uien is een bekend gerecht uit Turkije. Eet het als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij een vleesgerecht. Deze Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien is een heerlijke manier om pompoen eens op een andere manier te bereiden.   Sinkonta   Sinkonta is een […]

Buikspek uit de Oven Langzaam Gegaard

Buikspek uit de Oven Langzaam Gegaard

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Perzische gehaktballetjes

Perzische gehaktballetjes

Perzen noemen ze koofteh. Turken zeggen köfte en Arabieren kefta. Allemaal verschillende uitspraken voor hetzelfde woord ‘kofta’, wat vleesbal betekent. Ik heb deze Perzische gehaktballetjes gemaakt in een heerlijke kruidige tomatensaus. Gedroogde berberbessen worden veel gebruikt in de Perzische keuken. Ze hebben een zoetzure smaak en zien eruit als kleine gedroogde veenbessen. Je vindt ze […]

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen!   Pinsa   Een pinsa is […]

Hartige taartjes met geitenbrie

Hartige taartjes met geitenbrie

Bladerdeeg belegd met zoete gekarameliseerde uienchutney en romige geitenkaas. Deze hartige taartjes met geitenbrie en uienchutney zijn eenvoudig maar oh zo lekker. Kaas en ui is een zeer klassieke smaakcombinatie die erg populair is. En als je van die ui dan een zalige gekarameliseerde uienchutney maakt, dan weet je niet wat je proeft. Het past […]

Pasta met uien en paddenstoelen

Pasta met uien en paddenstoelen

Dit eenpansgerecht van pasta met uien en paddenstoelen is rijk en romig, met zoete gekarameliseerde uien, shiitake paddenstoelen en schelpjespasta. Eenvoudig, heerlijk en gemakkelijk aan te passen voor een veganistisch en/of glutenvrij gerecht. Serveer warm, met wat verse tijm of gehakte kruiden, eventueel geroosterd broodkruim als je dat liever hebt en geniet ervan! Het ultieme […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing