Eenvoudig recept voor een open lasagne met burrata, asperges, verse erwten en tuinbonen. Lekker met de eenvoudige botersaus met knoflook en citroen. Dit gerecht is zowel simpel te maken als ontzettend lekker en is – afhankelijk van de portiegrootte – perfect als voorgerecht, lichte lunch of hoofdgerecht. Alle elementen worden verzameld tussen de lasagneborden en […]
Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je […]
Tuinbonen zelf vers gedopt zijn het lekkerst. Vooral als je ze dan niet te lang kookt, zodat ze nog lekker knapperig blijven. Dus als je een keer verse tuinbonen ziet liggen, koop ze dan en trek er even tijd voor uit om ze te doppen. Of laat de kinderen meehelpen, dit vinden ze leuk en […]
Voor Tante Fanny heb ik twee pizza’s gemaakt, waarvan er 1 op hun website geplaatst is, hoe leuk is dat. Deze vegetarische en mooie groene pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto is verrukkelijk. Je kunt natuurlijk wel wat vlees erbij doen als je dat nodig vindt. Uitgebakken spekreepjes of opgerolde plakjes Serranoham zullen er […]
Een Buddha bowl is een kom vol met gezonde vegetarische ingrediënten. Meestal zit er onderin de bowl (volkoren) rijst, granen of quinoa. Erop heel veel groenten, een eitje en eventueel wat noten en/of kiemen. Als je in de koelkast nog wat kleine restjes rijst en groenten hebt liggen, is dat ideaal om zo’n gevulde kom […]
Dit naanbrood belegd met voorjaarsgroenten is heerlijk als lunch, voorafje of als zelfs als avondeten. Ik had nog een paar asperges liggen en heb daarom dit gerechtje verzonnen, zodat ik de asperges gebruiken kon. Neem wel superverse asperges hiervoor. Je kunt allerlei groenten gebruiken om dit brood te beleggen, zoals doperwtjes, peultjes, groene asperges, bimi […]
Als je nog nooit een hele vis bereid hebt, dan kan ik je deze zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous aanbevelen. Je kruid de vis en zet de schaal in de oven. Dit is een heel erg makkelijke en heerlijke manier om vis te bereiden. Als je verse tuinbonen gebruikt, kook deze dan met couscous […]
Deze aardappel tuinbonensalade met gerookte forel combineert twee van de beste groenten die ons land in deze tijd van het jaar te bieden heeft. De felrode bloemetjes uit eigen tuin voegen een prachtige kleur en subtiele smaak toe. Aardappelsalade is een zomerse klassieker, altijd goed bij bbq’s, picknicks en feestjes, maak het dan zonder de […]
Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom heb ik deze dip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Tuinbonen en erwten, een klassieke combinatie, is in veel vormen terug te vinden. Met name als dip op een crostini. Dat is eenvoudig maar boordevol smaak. Dus […]