De kleurrijke mix van verse rijpe tomaten met rode ui, jalapeño peper, koriander en limoensap is een veelgebruikte salade in Oost-Afrikaanse landen. Het heet daar kachumbari. Door de tomaten te zouten en ze minimaal 15 minuten te laten staan, wordt overtollig vocht onttrokken. Hierdoor wordt de smaak versterkt en wordt de salade minder zompig. Door […]
Deze Cajun zalmspiesjes met mangosalade zijn een product van mijn eindeloze zoektocht om jou gezonde recepten te brengen die makkelijk te maken zijn! Ongeacht de tijd van het jaar, wil je soms gewoon een lichte maaltijd voor het avondeten. Alles wat je nodig hebt voor dit gerecht zijn een paar stukken zalm (of een grote […]
De levendige smaak van deze harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade werkt prachtig in de pittige marinade en de kleurrijke salade zal zeker in de smaak vallen. De kipspiesjes zitten boordevol smaak dankzij de Noord-Afrikaanse pittige saus. Geserveerd op een bedje van parelcouscoussalade of met vers brood, vormen ze een heerlijke maaltijd in slechts 25 minuten. Maar […]
Deze Griekse smashed burger pita is de maaltijd van de zomer. Gevuld met verse Griekse salade, feta en kruiden, is het een gezonde maaltijd vol smaak en voeding. Zien ze er niet geweldig uit? Ze zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens ontzettend lekker. Smashed burger Smash oftewel smashed burgers […]
Ik heb een makkelijk recept voor jullie voor de Klassieke Cobb salade met de beste zelfgemaakte dressing erbij! Deze salade vol proteïne is een maaltijd op zich, vol met knapperige sla, sappige tomaten, kip, spek, gekookte eieren, romige avocado en verkruimelde blauwe kaas. Klassieke Cobb salade De originele Cobb Salad werd in 1937 […]
Verwen jouw gasten met dit eenvoudige Toscaanse kip recept! Sappige kipdijfilets worden gekruid met Italiaanse kruiden, goudbruin geschroeid en vervolgens gestoofd in de meest luxueuze roomsaus gevuld met uien, paprika, zongedroogde tomaten, rucola en Parmezaanse kaas. Als je op zoek bent naar iets dat snel, gemakkelijk en lekker is om te maken voor het avondeten, […]
Dit Catalaanse gerecht van gehaktballetjes in pikante tomatensaus oftewel Boles de Picolat, is een populaire klassieker onder de tapasgerechten. Deze klassieker mag op geen enkel tapasmenu ontbreken. Een droge sherry past goed als drankje bij dit gerecht. Het meest typische recept uit de Catalaanse keuken is dit gerecht met gehaktballetjes gemaakt van varkens- en rundergehakt, […]
Er is niets beter dan de warme zomerdagen af te koelen met deze watermeloen en tomatensalade met geitenkaas. De salade bevat mediterrane smaken. Bovendien duurt het recept maar 15 minuten om te maken. Hoewel deze salade helemaal draait om zomerse watermeloen en tomaten, maken de zadenmix het gerecht af. Hun knapperigheid accentueren de sappige zoetheid […]
Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]
Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze […]