Heerlijke hartige taart met zoete aardappel en sucuk, feta en spinazie is perfect als je eens iets anders wilt proberen. De quiche is gevuld met gezonde zoete aardappelen en gekruid met de pittige sucuk worst. Ik heb de quiche gemaakt met kant-en-klaar quichedeeg uit de supermarkt. Eet het als lunch of als avondmaaltijd met eventueel […]
Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]
Deze roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk zet je in no-time op tafel. Het heerlijke recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar je tovert wel snel en iets lekkers uit de keuken. Dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag? Sucuk Je hebt misschien al wel eens eerder een recept van […]
Meestal bestaan mijn lunches uit iets wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo ook deze sucuk en spinazie frittata uit de oven. Ik had nog spinazie, feta en een sucuk worstje over van deze heerlijke Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. En van die ingrediënten kan je dan weer iets anders lekkers […]
Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]
Deze kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki zijn ideaal als borrelhap, maar je kunt ze natuurlijk ook eten als avondmaaltje met daarbij nog een lekkere salade of een stokbroodje. Tzaziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. Deze dip past heel goed bij de pittige gehaktballetjes. Sucuk is een pittig worstje gemaakt […]
Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]
Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]
Chickenburger anyone? Burgers zijn het beste, maar je kunt niet elke zomeravond een rundvleesburger eten. Kip- en kalkoenburgers zijn zo’n geweldige magere eiwitoptie, maar ze krijgen een slechte reputatie omdat ze droog en smaakloos zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met rundvlees kun je het letterlijk gewoon zouten en op de grill gooien […]
Deze spiesjes met garnalen en sucuk zitten boordevol smaak en zijn supergemakkelijk! Ze zijn de perfecte manier om een diner op de grill te bereiden als je het druk hebt, maar deze spiesjes zijn chic genoeg om te serveren bij je volgende BBQ! Ze zijn perfect als je iets wilt met veel variatie, smaak en […]