Een populair gerecht in Korea is Jjajangmyeon oftewel Koreaanse noedels met zwarte bonensaus. Het wordt gemaakt van fijngesneden varkensvlees, zwarte bonensaus en groente en het wordt geserveerd met noedels. Een simpel en supersnel te maken gerecht met mega veel smaak door de zoutige zwarte bonensaus. Jjajangmyeon Er bestaan verschillende variaties op dit gerecht […]
Het is zomer en de barbecues draaien op volle toeren. Ik koop nooit kant-en-klaar vlees voor de barbecue, maar marineer en kruid alles lekker zelf. Leuk om te doen en zoveel lekkerder, want je bepaalt zelf de smaken. Af en toe gooien wij ook een speklapje op de barbecue, maar nu ga ik zelf spekfakkels […]
Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]
Wij hebben een coladrinker in de familie, daarom heb ik dit altijd in huis. Maar nu bleef er wat cola over. En dan ben ik zo’n muts dat ik dit niet wil weggooien. Ik had al eens lekkere Cola kipkluifjes gemaakt, maar nu wilde ik iets anders bereiden. Het zijn deze te lekkere speklapjes in […]
Zoet vlees denk je misschien? Jawel en dat is erg lekker. Door de karamel krijgt het vlees een prachtige donkere glans en heeft het een bijzondere smaak. De vissaus en sambal heffen het hele zoete weer op. Het is dus zoet en hartig tegelijk, probeer het eens. Ik weet zeker dat je deze Vietnamese zoete […]
Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, […]
Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]
Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb er Chinese speklapjes (Char Siu) […]