Zeg je liefde, dan zeg je bubbels en chocolade en ik heb deze twee gecombineerd in verrukkelijke Champagne chocolade truffels. Champagne truffels zijn een makkelijke, rijke en chocoladeachtige traktatie, perfect voor feestdagen, Valentijnsdag of welke dag dan ook. Ze zijn makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten en ze zijn gewoonweg heerlijk! Je hebt […]
Bezoek een willekeurige Nederlandse markt en je wordt bij de neus naar een kraam geleid die een heerlijke lokale delicatesse verkoopt: de stroopwafel. Deze dunne, met karamel gevulde wafelkoek is een absoluut goddelijke zoete traktatie en geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen. En omdat ik er zo gek op ben, probeer ik er […]
Italiaanse warme chocolademelk oftewel Cioccolata Calda is een mok vol romige, heerlijk dikke warme chocolademelk. Deze dikke warme chocolademelk is een glas vol romige, heerlijke warme chocolademelk, gemaakt met echte chocolade en melk, het ultieme comfortdrankje voor een koude dag. Dik, romig en chocoladeachtig. Cioccolata Calda Wat maakt Cioccolata Calda (Italiaanse warme chocolademelk) zo […]
Ik mocht een pakketje met stroopwafels ontvangen van Daelmans. Heerlijk om zo van te genieten bij een kopje koffie of thee, maar ik wilde daar iets lekkers van gaan maken natuurlijk. Nou dat is gelukt met deze éénpersoons Stroopwafel Tiramisu. Een prachtige kleine tiramisu helemaal voor mijzelf. Dit was genieten van de combinatie van traditionele […]
Ik had te veel peertjes gestoofd, maar dat is helemaal niet erg. Want met die stoofpeertjes kan je weer lekkere andere gerechten maken. Omdat we in de feestmaand zitten, heb ik deze heerlijke stoofperen gembercake gemaakt. Twee van mijn favorieten gecombineerd in een recept. Een gembercake met stoofpeertjes erop gebakken. Feestelijker wordt het niet! […]
Deze klassieke Engelse treacle tart stond al tijden op mijn to-cook lijstje, en eindelijk is het gelukt. Ik zag deze taart vaak voorbij komen op Engelse kookprogramma’s en was direct nieuwsgierig. Hoe kan je een taart maken van broodkruim en stroop? Nou, dat kan, en ik verklap je alvast: deze taart is echt heerlijk! Hij […]
Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en na het maken van een heerlijke Limoncello lavendel cocktail, bleef er nog een beetje over. Omdat het warm was, besloot ik er iets bijzonders mee te doen: ik maakte Limoncello ijs. Dit verrukkelijke ijs is eenvoudig te maken, zelfs zonder ijsmachine, en smaakt alsof het rechtstreeks uit […]
Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op de Viral Dubai Chocolate Bar. Hoewel ik de reep zelf (nog) niet heb gemaakt, heb ik hem wel geproefd. Dit inspireerde me om met de ingrediënten van deze beroemde chocoladereep een ander dessert te creëren. De kleine romige cheesecake is gevuld met pistachepasta, stukjes […]
Deze aardbeien coupe romanoff is een klassiek dessert, een retro toetje dat je tegenwoordig niet vaak meer op een menukaart van restaurants ziet staan. Maar waarom zou je dit heerlijke nagerecht niet eens zelf maken? De verse aardbeien, oftewel de zomerkoninkjes, liggen te lonken bij de groenteboer, dus het is nu de perfecte tijd om dit dessert […]
Manlief die in Friesland geboren is, vindt alles wat uit Friesland komt geweldig. Zo ook natuurlijk de Friese kruidendrank beerenburg. Op een avond kwam hij helemaal enthousiast thuis, want hij had in de lokale kroeg Friese koffie met beerenburg gedronken. Of ik dit thuis ook wilde maken voor hem, hij had op weg naar huis […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing