Zalm crudo met citroen en zeekraal

Zalm crudo met citroen en zeekraal

Deze zalm crudo met citroen en zeekraal is een heerlijk, indrukwekkend en eenvoudig visgerecht. Het is perfect om te serveren als voorgerecht of als lichte lunch. De dungesneden rauwe zalm wordt aangekleed met een makkelijke dressing van tomatenpulp en citroensap en gegarneerd met sjalot, zeekraal en zwarte knoflookparels. Het is gemakkelijk aan te passen en […]

Mosselen in citroen knoflooksaus

Mosselen in citroen knoflooksaus

Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden. Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals […]

Geroosterde berbere kip

Geroosterde berbere kip

Ik ben dol op een gebraden of geroosterde kip en elke keer probeer ik de kip op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik een zalige geroosterde berbere kip gemaakt, met de Afrikaanse smaken van de berbere specerijenmix. Ik zou elke week wel een gebraden kip kunnen eten. En het hoeft niet elke […]

Haringsalade met courgette en mango

Haringsalade met courgette en mango

Ik was met mijn moeder naar onze lokale markt gegaan. Hoewel het een klein marktje is, staan er wel de basic kramen. Ze was vooral enthousiast over de grote groenteboer, waar ik altijd kom en ging enthousiast haar boodschappen doen hier. Ook kocht ze Hollandse Nieuwe voor ons voor de lunch. Nu is die haring […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Megagrote en pittige slavinken

Megagrote en pittige slavinken

Ben jij ook zo gek op slavinken? Nou probeer dan eens dit recept. Zelf slavinken maken is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens superlekker. Je kunt namelijk zelf de smaak bepalen en je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ik heb nu megagrote en pittige slavinken gemaakt […]

Stoofgerecht van wild en paddenstoelen

Stoofgerecht van wild en paddenstoelen

Wil je met de feestdagen echt uitpakken, maak dan dit heerlijke stoofgerecht van wild en paddenstoelen. Dit is een gerecht wat bijna niet mislukken kan en vooral lekker als je eens wild wilt serveren, maar niet weet welk wild je zou willen gebruiken. Ik heb een wildpoulet mix hiervoor gebruikt, hierin zit hert, wildzwijn en […]

Stifado Griekse runderstoofpot

Stifado Griekse runderstoofpot

Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]

Pappardelle met pulled confit de canard

Pappardelle met pulled confit de canard

Pulled gerechten zijn helemaal hot! Of het nu pulled pork, kip, paddenstoelen, oats of jackfruit is, deze recepten vliegen je om de oren. Dus gooi ik er ook maar een pulled recept tegenaan en wel een heel bijzonder recept, namelijk Pappardelle met pulled confit de canard. Zo hé hoe vind je die, klinkt goed hè? […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden