Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]
Ik heb een heerlijk eenpansgerecht voor jullie. Deze Cajun kippendijen met orzo bereid je in een pan in de oven. Natuurlijk kan je het ook op het vuur klaarmaken, maar in de oven is net zo makkelijk. Ik ben gek op dit soort eenpansgerechten, lekker weinig pannen af te wassen na afloop en de oven […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze eendenborst met sinaasappelsabayon lijkt een beetje op de klassieker Canard à l’orange. Eend met sinaasappelsaus, een gouwe ouwe uit de Franse keuken die heel vroeger bij mijn ouders op de menukaart stond. En ik moet zeggen dat ik het nog steeds een lekkere combinatie […]
Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]
Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]
Agua de Valencia is het Spaanse zomerdrankje. Agua betekent water, water van Valencia. Alleen zit er helemaal geen water in dit drankje, haha. Ja ‘vuur’ water in de vorm van gin en wodka. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het drankje uit de Spaanse stad Valencia die bekend staat om zijn sinaasappels. Het drankje […]
Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]
Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]
Bedenk een dag van tevoren dat je deze sinaasappel banaan smoothie wilt maken omdat het lekker is als je bevroren bananen gebruikt. Deze smoothie is een heerlijke en gezonde start van de dag of als tussendoortje wanneer je trek hebt. Om de smoothie nog meer vullende te maken, kan je er wat havermout in doen […]
Lekkere combinatie, bieten met (bloed)sinaasappels