Mini panettone met cranberries

Mini panettone met cranberries

Maak de feestdagen extra speciaal met deze zelfgemaakte mini panettone met cranberries, in een kleine en leuke muffinvorm. Panettone is de Italiaanse klassieker, traditioneel en een onmisbaar kerstdessert. Het is een zoet en geurig brood, oorspronkelijk uit Milaan, zacht en smaakvol. Traditioneel verrijkt met gedroogd fruit, citrus en amandelen, en gevormd tot een groot koepelvormig […]

Turks nagerecht Kenefe

Kunefe Recept, Het Turks Nagerecht

Het Turks nagerecht Kunefe stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Toen ik weer eens in een Turkse winkel was, zag ik een pak kadayif liggen. Ik besloot het te kopen om mezelf er eindelijk toe te zetten om het zelf te maken. We hadden het al eens gegeten in Turkije, en ik […]

Hete grog in een glas

Hete Grog Maken voor een Koude Dag

Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Boeuf en Daube Provençaalse Runderstoof

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Treacle Tart | Klassieke Engelse Recept

Deze klassieke Engelse treacle tart stond al tijden op mijn to-cook lijstje, en eindelijk is het gelukt. Ik zag deze taart vaak voorbij komen op Engelse kookprogramma’s en was direct nieuwsgierig. Hoe kan je een taart maken van broodkruim en stroop? Nou, dat kan, en ik verklap je alvast: deze taart is echt heerlijk! Hij […]

Overnight oats met ricotta en pistache

Overnight oats met ricotta en pistache

Omdat pistachenoten tegenwoordig een hype zijn, kan ik niet achterblijven. Ik heb nu een heerlijke overnight oats met ricotta en pistache gemaakt. Deze op cannoli geïnspireerde overnight oats zijn een voedzame variant op het klassieke Italiaanse dessert, perfect voor een bevredigend ontbijt of tussendoortje. Dit gerecht combineert de romige textuur van overnight oats met de […]

Kastanjes op rumsiroop

Kastanjes op rumsiroop

Bent je op zoek naar het perfecte cadeau-idee voor de feestdagen? Zoek niet verder dan dit geschenk van tamme kastanjes op rumsiroop. Deze heerlijke traktatie is perfect om te serveren na een maaltijd of als decadente topping voor romig vanille-ijs. Met slechts een paar belangrijke ingrediënten, waaronder kastanjes, bruine rum, vanille en kaneel, kan jij […]

Espresso Spritz

Espresso Spritz

Ben je een beetje uitgekeken op de bekende Italiaanse Aperol Spritz? Probeer dan eens deze zalige Espresso Spritz, hét drankje deze zomer! Deze Espresso Spritz is een heerlijke combinatie van de iconische Espresso Martini en een bruisende Spritz. Inmiddels bestaan er allerlei varianten op de Spritz cocktail, zoals de coffee Spritz. Niet voor niets behoorlijk […]

Aperol Spritz

Aperol Spritz

De klassieke Italiaanse Aperol Spritz is een ultra verfrissende, niet al te zoete, bubbelende cocktail. Een echte Aperol Spritz smaakt naar zomer in Italië en ziet eruit als een goudoranje zonsondergang. Ik drink deze cocktail zomers graag een in mijn tuin of op een terrasje. Dit drankje wordt vaak geserveerd als aperitief. Aperitieven zijn bedoeld […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing