Een stevige en smaakvolle Koreaanse rijstbowl met steak en kimchi met daarbij gebakken shiitake, lente-ui en gebakken uitjes. Deze rijstbowl heeft geen typische dressing, maar wel een pittige steak en kimchi. En rijstkommen zijn gewoonweg geweldig in het algemeen, toch? Ik bedoel, kom op, het is een complete maaltijd in een kom. Dit wil je […]
Deze prachtige risotto met shiitake en kastanjes, is de perfecte vegetarische herfstmaaltijd. De romige risotto met paddenstoelen, kastanjes en zwarte knoflook barst van de hartige en lekkere smaken en heeft alles om je te voeden op een herfstachtige dag. Het is ook een heerlijk vegetarisch gerecht voor de feestdagen. Omdat risotto heel veelzijdig is, […]
Dit eenpansgerecht van pasta met uien en paddenstoelen is rijk en romig, met zoete gekarameliseerde uien, shiitake paddenstoelen en schelpjespasta. Eenvoudig, heerlijk en gemakkelijk aan te passen voor een veganistisch en/of glutenvrij gerecht. Serveer warm, met wat verse tijm of gehakte kruiden, eventueel geroosterd broodkruim als je dat liever hebt en geniet ervan! Het ultieme […]
Deze soba noedelsoep met tofu is gezond en snel te bereiden, bovendien zit het boordevol pittige smaken. Het is de perfecte maaltijd zonder gedoe, een noedelsoep met een lekkere kick. Dit gerecht zal je opbeuren en je energie op een koude dag. Lekker slurpen maar! Soba noedels Ik ben dol op alle soorten […]
Ik heb een hele bijzondere vegetarische en zelfs vegan pizza voor jullie. Deze Aziatische pizza met tofu is een echte smaakbom. Dit komt door de miso en de pittige chili knoflooksaus die erin verwerkt worden. Zo’n heerlijke en bijzondere pizza kan je nergens bestellen, die maak je lekker zelf. Fusion Een fusion gerecht […]
Deze vegetarische Lo Mein noedels wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Het Chinese Lo Mein wokgerecht wordt gemaakt van eierennoedels, met daarbij varkensvlees, kip, vis, zeevruchten zoals garnalen en groenten, met daarbij een heerlijke saus. Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door alleen groenten en eventueel tofu te gebruiken. Het is […]
Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]
In de Flevourbox van maart zaten o.a. shiitake van Upzwam uit Almere en een biodynamische Chinese kool van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Ik heb die twee producten gecombineerd in deze gevulde gestoomde koolrolletjes. Chinese koolrolletjes gevuld met kipgehakt en shiitake met daarbij een heerlijke Oosterse dressing. Smakelijke rolletjes die makkelijk te maken […]
Ik zag eens in een kookprogramma op de BBC een recept van Nadiya Hussain wat me altijd is bijgebleven. Nu ben ik er eindelijk aan toegekomen om het te maken. Het is een heerlijke en snelle manier op zelf instant noedels te maken in een weckpotje. Hoe leuk is dat! Neem het potje mee naar […]
Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing