Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot is deze andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas. Deze salade kan je serveren als eenvoudige salade en is perfect voor de herfst en winter. Serveer het met een honing-mosterdvinaigrette en beleg het met de gebakken spekjes, gekookte eieren en verkruimelde blauwe kaas. Je kunt dit eenvoudig van […]
Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke zoete en hartige broodje pulled kalkoen met cranberrycompote van te maken. Ons familiediner bestaat meestal uit een hele grote geroosterde kalkoen, die mijn moeder nog steeds bereid. En meestal maakt ze veel te veel, maar dat vind ik niet erg. Ik neem graag het overgebleven […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk voorgerechtje voor jullie. Deze zalmtartaar met zwarte knoflook is het perfecte gerechtje als je houdt van de smaak van verse zalm met de bijzondere smaak van zwarte knoflook. Dit smakelijke en gemakkelijke zalmrecept kan als voorgerecht worden geserveerd of op zichzelf worden genoten. Probeer dit eenvoudige en toch […]
Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]
De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd. Tarte tatin […]
Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]
Maak eens een hele andere kruidenboter. Deze rode wijn tijmboter is heerlijk op een sappig gebakken biefstuk. Deze kruidenboter is zomers erg handig om in de koelkast te hebben. Gebruik hem voor bij de barbecue op een steak in plaats van een rode wijnsaus. Ik heb sherryazijn gebruikt maar je kunt ook een rode wijnazijn […]
Een zomerse gele bonensalade met een dressing van zwarte knoflook. Ik ga betogen dat dit een zomersalade is die beter overdressed is dan onder. En het gaat erom dat je de beste bonen in handen krijgt die je kunt vinden. Geen grap, als je alleen maar slechte bonen kunt vinden, maak het dan met iets […]