Noedels met savooie spitskool

Noedels met savooie spitskool

Gebakken kool en noedels zijn eenvoudig comfortfood op zijn best! Als je een fan bent van kool, moet je deze roergebakken noedels met savooie spitskool en miso eens proberen. Dit ingrediënt voegt veel smaak toe aan de kool. En dit gerecht is nog steeds waanzinnig makkelijk en goedkoop, en is een geweldig bijgerecht of basis […]

Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen

Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen

Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen zijn ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Noedels zijn altijd een goed idee en vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik heb nu kipgehakt, savooiekool en beukenzwammetjes […]

Pasta met savooiekool en salami

Pasta met savooiekool en salami

Deze pasta met savooiekool en salami is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in het seizoen, als deze groene kool volop uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zullen we maar zeggen. Ik heb pappardelle pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een bredere lintvormige pastasoort. Maar je kunt natuurlijk ook een […]

Het Ierse stamppot gerecht Colcannon

Het Ierse stamppot gerecht Colcannon

Colcannon is een traditioneel Iers gerecht met gestampte aardappelen met daarin een koolsoort. Het lijkt een beetje op de Hollandse stamppot. Er zijn heel veel variaties op dit gerecht en er worden vaak verschillende soorten kool, prei, lente-ui en/of gebruikt erin. Meestal wordt de savooiekool oftewel groene kool gebruikt. Dit is mijn versie op het […]

Stamppot van kool en prei met salsa verde

Stamppot van kool en prei met salsa verde

’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]

Japanse pannenkoek van savooiekool

Japanse pannenkoek van savooiekool

Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden