Maak een portie zelfgemaakte vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater. Een eenvoudige lekkernij, heerlijk om op brood te smeren, bij een kaasplank, of om als cadeau te geven. Deze vijgenjam met Perzische smaken bevat twee zeer typische Perzische specerijen zoals kardemom en saffraan, die een geweldige smaak toevoegen. De jam past ook heel goed bij […]
Deze tropische kulfi met mango en pistache is lekker romig, een perfecte zomertraktatie en ongelooflijk gemakkelijk te maken! Dit recept voor heerlijk ijs is in een oogwenk klaar om de diepvries in te gaan! Kulfi is een ultra romig Indiaas ijs. Het wordt traditioneel anders gemaakt dan hoe ik het vandaag met jullie deel, maar […]
Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]
Deze groente paella met zijn kenmerkende gouden kleur, rokerige smaak, gekarameliseerde korst en verrukkelijke geur, brengt iedereen aan tafel! Met deze vegetarische paella haal je echt de zon en zomer in huis. Gevuld met rijke mediterrane groentes, heeft deze paella lekker veel smaak en zal het indruk maken op het hele gezin De Spaanse groentepaella […]
Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]
Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]
Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]
Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen. Desserts Een keer per week eten wij een […]
Ik kom al 40 jaar op Ibiza en mijn broer woont er al 35 jaar. Ibiza is erg toeristisch maar kent ook nog rustige en onontdekte plekken. Daar vind je nog het authentieke Ibiza en de lokale restaurantjes waar ze de typische Ibicenco gerechten serveren. Zo hebben wij ooit in het restaurant Can Cires in […]
Ik heb al diverse recepten voor stoofpeertjes op de site staan, maar maak ze elke keer weer op een andere manier klaar. Deze keer zijn het stoofpeertjes met saffraan en kardemom geworden. Ik kwam op het idee omdat ik een tijdje geleden een saffraan en kardemom panna cotta gemaakt had en ik deze smaakcombinatie zo […]