De hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang bereid. Vroeger stoofde men de hachee heel lang en in veel boter. Ik kies voor minder tijd en minder boter. Hieronder deel ik mijn recept voor een heerlijke hachee. Wat is klassieke hachee en hoe maak je het? Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk […]
Het is koud buiten, tijd voor heerlijke stoofgerechten. En dit pittig runderstoof met kokosmelk is zo’n verrukkelijk stoofgerecht. Je krijgt zin in een lekker warm en geruststellend stoofgerecht met alle heerlijke ingrediënten zoals stukjes rundvlees, uien en knoflook, etc. Maar in plaats van de gebruikelijke runderbouillon of wijn wat je meestal gebruik om een rundvlees […]
Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]
Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je […]
Wij zijn gek op stoofvleesgerechten, vooral op koude dagen. Nu heb ik al diverse stoofschotels op de site staan, maar elke keer bereid ik het weer op een andere manier. Ik heb dit recept broodje Turks stoofvlees genoemd omdat het een klein beetje lijkt op het Turkse recept Tantuni. Alleen bij Tantuni wordt het vlees […]
Deze stoofpot met suddervlees komt oorspronkelijk uit Toscane, een prachtige regio in Italië. Om precies te zijn, uit het Toscaanse dorp Impruneta, bekend om zijn terracotta aardewerk. Volgens de overlevering namen arbeiders uit de terracotta-groeven vlees, wijn en veel peper mee om het tijdens het werk in de bakovens te laten garen. Omdat het vlees […]
Ik heb weer zo’n heerlijk stoofgerecht voor jullie, namelijk een runderstoofpot met bier. Het bier geeft een heerlijke smaak aan het gerecht. Als je geen bier wilt gebruiken is dat ook prima, vervang het dan door bouillon. Stoofvlees Vlees wat op laag vuur heel lang heeft staan pruttelen, waardoor het zo gaar wordt […]
Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]
Manlief had onverwacht boodschappen gedaan in Friesland en kwam met heel veel Friese streekproducten thuis. Daarbij zat ook heerlijk gerijpt stoofvlees, hiervan wilde ik een bijzonder stoofgerecht maken. En bijzonder is het geworden, deze Ethiopische runderstoofpot is een kruidig stoofgerecht gemaakt van het mooie rundvlees en heel veel specerijen. Sega Wat Dit gerecht […]
Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel. Stoofvlees Dit is vlees […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing