Wij hadden een tijdje geleden bij de zoon van mijn man s’mores gegeten. Marshmallows geroosterd op een stokje boven de barbecue en daarna met chocolade tussen twee biscuitjes. De kleindochters smulden van deze Amerikaanse s’mores. Nu vinden ze heel veel toetjes zalig, maar ik had het idee dat ze dit toch wel heel erg lekker […]
Verwen je lief in het weekend eens met deze roze havermoutpannenkoekjes. Ook leuk om te maken op Valentijnsdag. Een heerlijk ontbijtje op bed, wie wil daar nou niet mee verwend worden. Voor deze pannenkoekjes heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem hiervoor in de plaats gebruiken. Maar […]
Ik ontving een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de vissen (forellen) wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En hiervan […]
Ik heb een leuk recept voor Moederdag gemaakt, namelijk deze red velvet mugcake. Hiermee kan jij jouw moeder verwennen. Het is een vrij makkelijk te maken receptje waarmee je een heerlijk ontbijtje kunt maken. Een comfort ontbijtje in een kom, daarmee wil je toch verrast worden? Red velvet De Red velvet cake komt […]
Ik mocht een zakje Granola van het vegan lunchcafé The Black Cockatoo in Almere ontvangen. Zij serveren daar 100% plantaardige, biologische en lokale lekkernijen. Maar omdat ze nu helaas verplicht gesloten zijn, hebben zij speciaal voor de Flevourbox van maart zakjes granola gemaakt. Deze vegan yoghurt parfait met granola en fruit is een heerlijk ontbijt. […]
Ik zag op het TV-programma Masterchef Australië iemand die een chocoladetaart bakte. Hij noemde dit kladdkaka. Nou mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik heb dit recept meteen opgezocht. Ik vond heel veel verschillende recepten hiervoor en dit is mijn Zweedse smeuïge chocoladetaart kladdkaka recept geworden. Je krijgt dit recept wel met een waarschuwing vooraf……het is […]
Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]
Ik zag een roze gin staan bij onze lokale slijter en heb deze gelijk gekocht. Hier moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Er stond nog toevallig een flesje roze hibiscus tonic van Schweppes in de koelkast, kwam dat even goed uit. Het is dus een hele roze Gin Tonic geworden. Roze gin […]
Ik ben niet zo’n taartenbakster, maar af en toe waag ik mij eraan. Meestal maak ik een cheesecake die niet in de oven hoeft. Deze luchtige cheesecake met rood fruit wordt wel in de oven gebakken, maar het is een heel makkelijk recept en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Gebruik fruit wat in […]
Een lekkere zoete SunGold kiwi smoothie bowl met een topping van vers rood fruit, sinaasappel, kiwi, chiazaadjes, en amandelen. Zoals je kunt lezen in mijn blog Ontbijt je wel?, is een goed ontbijt heel erg belangrijk. Maar heel veel Nederlanders hebben ‘s morgens zoveel haast, dat het ontbijten erbij inschiet. En dat is ontzettend jammer, […]