Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]
Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]
Ik mocht een heerlijke box met lokale groenten ontvangen. Daarin zaten lekkere winterse groenten zoals knolselderij, witte kool, uien, aardappelen, pastinaken, pompoen, prei, wortelen, appels, peren, rammenas en nog veel meer. Echte groenten uit het seizoen en uit onze prachtige polder. Ik had nog een rode spitskool liggen en heb die gecombineerd met producten uit […]
Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten. Piadina […]
Zelf zuurkool maken is helemaal niet moeilijk om te doen en het is nog eens leuk en lekker. Ik heb nu zuurkool gemaakt van rode spitskool. Zuurkool wordt in principe gemaakt van witte kool, maar deze rode kool is een leuk alternatief. Zuurkool Natuurlijk kan je zuurkool kopen in de winkel, maar door […]
Kalfsvlees is heerlijk mals en mager vlees. En deze kalfsentrecôtes die gesneden worden uit de dunne lende zijn nog veel malser dan de runder entrecôtes. Er zit wel een dun randje vet aan een kant, laat dat er in ieder geval aanzitten als je het bakt. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. Deze kalfsentrecôte met […]
Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee. […]
Op onze trip naar Twente deze zomer hebben wij o.a. de boerderij Erve Elferman bezocht. Hier houden ze Limousine runderen …. de lekkerste vleeskoeien! Ik heb daar natuurlijk heel veel lekker vlees gekocht. In het vleespakket zaten ook lekkere verse worsten, Zoozies noemt boer Harrie ze. Hij heeft ze in verschillende smaken, deze zijn gemaakt […]
Deze Banh Mi van overgebleven kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen. Ik had een grote KellyBronze kalkoen gekregen, waarvan nog aardig wat borstfilet overgebleven was. Natuurlijk kan je ook gewoon gesneden kalkoenfilet uit de winkel voor dit recept gebruiken. Banh mi is een […]
Dit is een recept voor een snelle ingemaakte rode kool. Maak het eens, het is echt de moeite waard en helemaal niet zoveel werk. Maak het wel het liefst een dag van tevoren (meerdere dagen mag ook), dan kunnen de smaken er lekker intrekken. Het past bij heel veel gerechten zoals kip, wild, rund en […]