Orzo met kimchi en zalm

Orzo met kimchi en zalm

Dit recept voor orzo met kimchi en zalm combineert de gedurfde, pittige smaken van de kimchi met orzo. Bereid je voor om je culinaire bekwaamheid te verbeteren terwijl je deze heerlijke maaltijd maakt voor gezellige herfstavonden. Sappige, gemarineerde zalm wordt gegrild of gebakken en geserveerd naast een smaakvolle orzo doordrenkt met Koreaanse smaakmakers.   Orzo […]

Knapperige sesam zalmblokjes

Knapperige sesam zalmblokjes

Verse zalm wordt in hapklare blokjes gesneden en vervolgens in de pan gebakken tot knapperige, malse perfectie in dit simpele maar geweldige recept voor knapperige sesam zalmblokjes. Zoete en hartige kleverige zalm brengt zeker leven in uw doordeweekse maaltijden! Als jij net als ik een grote voorliefde hebt voor knapperige zalm, dan zal je genieten […]

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]

Dit aubergine gerecht is een geweldige manier om je te helpen aan je vijf per dag te komen.

Pittige Chinese aubergine roerbak

Ruil je wekelijkse roerbakgerecht in voor dit heerlijke pittige Chinese aubergine roerbak recept, het perfecte vegetarische alternatief met heel veel smaak. Aubergine in een pittige knoflooksaus, je zou nooit raden dat dit klassieke Chinese gerecht glutenvrij en veganistisch is. Het is nu een van mijn favoriete manieren om deze favoriete groenten te serveren. Het combineert […]

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Vegetarische noedelbowl met saté

Vegetarische noedelbowl met saté

Ben je gek op noedels, dan heb ik een heerlijk recept voor je, namelijk deze vegetarische noedelbowl met saté. Het is een vegetarisch gerecht, maar je kunt het ook maken met kipfilet, blokjes varkenshaas of tofu. Ik heb nu vegetarische kipstukjes gebruikt.   Noedels   Er bestaan heel veel soorten noedels. Van eiernoedels, woknoedels, ramen […]

Wokgerecht met kip en cashewnoten

Wokgerecht met kip en cashewnoten

Ik heb ooit eens een wokgerecht met kip met cashewnoten gegeten bij de Chinees. Hoog tijd om dit heerlijke maaltje eens zelf thuis te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk en net zo lekker. Super malse en sappige kip met knapperige groente en die zalige cashewnoten erbij.   Zelf koken   Onze buren […]

Pittige en zoete Indische pulled beef

Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]

Japanse kip Karaage

Japanse kip Karaage

Deze Japanse kip Karaage oftewel kip nuggets Japanse stijl, is toch wel een hele lekkere manier om kipstukjes te bereiden. Ik heb hiervoor kippendijen gebruikt, dit vlees is lekker mals en heel goed geschikt hiervoor. Marineer ze eerst en wentel ze daarna door maïzena of aardappelzetmeel. Hierdoor krijgen ze een hele lekkere krokante laagje aan […]

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden