Deze hasselback tofu met miso is mijn nieuwe favoriet geworden! Het is hartig, zoet, sticky, knapperig en een umami-bom in je mond. Het is supermakkelijk om te maken. Het combineert goed met gekookte rijst en groenten voor een uitgebalanceerde en voedzame maaltijd! Dit recept voor miso geglazuurde gebakken tofu is perfect voor een tofu-liefhebber, maar […]
Een stevige en smaakvolle Koreaanse rijstbowl met steak en kimchi met daarbij gebakken shiitake, lente-ui en gebakken uitjes. Deze rijstbowl heeft geen typische dressing, maar wel een pittige steak en kimchi. En rijstkommen zijn gewoonweg geweldig in het algemeen, toch? Ik bedoel, kom op, het is een complete maaltijd in een kom. Dit wil je […]
Deze kip in pindasaus zit boordevol smaak en is binnen 20 minuten klaar! Het is een geweldige maaltijd voor doordeweeks, zonder moeilijke ingrediënten! Ik beloof je nu dat er geen beter gebruik van pindakaas is dan dit recept! Er gebeurt iets magisch als je de pindakaas, Thai green curry kruiden en rode peper mengt om […]
Het recept van vandaag is pittige gestoofde tofu. Het is tofu gestoofd in een hartig-pittige saus, waardoor het sappig, een beetje pittig, knapperig van buiten en zacht van binnen is. Het is een heerlijk bijgerecht voor rijst of noedels en smaakt vlezig, ook al is het een volledig vegetarisch gerecht. Dit is iets dat je […]
Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]
Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]
Ik heb voor jullie een heerlijk vegetarisch gerecht in een kommetje. Deze Buddha bowl met bulgogi tempeh is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel kleurrijk. En kom vol met groenten en lekkere pittige tempeh blokjes. Buddha bowl Een buddha bowl is een vegetarisch gerecht wat geserveerd wordt in een […]
Ik heb toch een bijzonder gerecht voor jullie, namelijk deze Pelau met kip en rijst. Het is een gerecht gemaakt van rijst, duivenerwten, kip of vlees, gekookt met verse kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijk eenpansgerecht uit West-Indië en dit recept komt van Trinidad. Het wordt vooral in het weekend bereid als vrienden en […]
Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vindt, heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolma). Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Turkse gevulde mosselen Ook wij hebben deze heerlijke mosselen […]
Deze Kippenlevertjes met granaatappel is een Midden-Oosters recept. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal weg ben van deze keuken. Vooral door de specerijen en kruiden die erin gebruikt worden. En ik ben gek op kippenlevertjes, alleen hubbie niet. Maar hij vond deze levertjes toch wel erg lekker. Het is een Libanees gerecht en het […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing