Het recept van vandaag is een Aziatische salade met gamba’s en mango die is ontworpen als een heerlijke lichte maaltijd op een warme zomerdag. Dit gerecht balanceert de zoetheid en warmte van de mango met de zuurgraad van het limoensap en de kick van chili. Heerlijke combinatie van de pittige gamba’s met de groente en […]
Een aguachile van garnalen is een smaakvol Mexicaans voorgerecht, vergelijkbaar met ceviche, waarbij garnalen worden gemarineerd in limoensap, met de toevoeging van chilipepers en koriander. Een eenvoudig en heerlijk voorgerecht dat koolhydraatarm en keto-vriendelijk is. Serveer het met tortillachips of mini tostadas. Aguachile Aguachile (ook bekend als Camarones en Aguachile) betekent letterlijk ‘chiliwater’, […]
Een tijdje geleden mocht ik al een wok komkommer ontvangen en nu zag ik ze liggen bij mijn groenteboer op de markt. Toch maar eentje gekocht, want ik vond deze komkommer wel erg lekker. Die eerste wok komkommer heb ik gebakken en met zalm geserveerd. Nu wilde ik een Oosters gerecht ermee maken. Het is […]
Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, […]
Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]
Dit vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo is ook weer zo’n heerlijk eenpansgerecht. Als je gek bent op vis, moet je dit echt eens proberen. Je bakt/kookt alles in een bakpan en na ongeveer 25 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel staan. Zet de pan gewoon op tafel en smullen maar. Vis […]
Speciaal voor manlief heb ik deze bloemkool pizza met garnalen en maïs gemaakt. Deze pizza heeft de smaken van Louisiana in Amerika. Het land waar hij zo gek op is omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Een pittige pizza gemaakt op een bloemkool pizzabodem van Magioni pizza. Een heerlijke pizza die je kunt bereiden […]
En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]
Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden. De […]
Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij. Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]