Italiaanse ham en rucola rolletjes

Italiaanse ham en rucola rolletjes

Heerlijk hapje of voorgerecht die zo eenvoudig te maken zijn dat je binnen 10 minuten klaar bent. Deze Italiaanse ham en rucola rolletjes kan je van tevoren maken en vervolgens in de koelkast zetten tot je klaar bent om te serveren. Een feestelijk hapje om te maken en aan je gasten te geven als ze […]

Kipfilet met provolone kaas

Kipfilet met provolone kaas

Chicken provolone is een bekend Amerikaans recept. Het is kipfilet met provolone kaas erop en dat gesmolten in de oven. Ik heb er nog wat verse basilicumblaadjes en prosciutto in verwerkt. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht en het ziet er chique uit geserveerd op een donker bord met een garnituur van verse peterselie […]

Italiaanse bol met brie en membrillo

Italiaanse bol met brie en membrillo

Jaja, weer een lekker broodje om thuis mee te lunchen. Als je dan toch thuis moet werken, verwen jezelf dan met een lekker middagmaaltje. Deze Italiaanse bol met brie en membrillo is zo’n verwenbroodje. Besteed er even tijd aan om het te maken en geniet er dan met volle teugen van. Maak het thuiswerken leuk […]

Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

Kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote

Dit is een leuk recept voor een dinertje thuis of voor de komende feestdagen. Je kunt alles een dag vooraf bereiden zodat je op de avond zelf bijna geen werk er aan hebt.   Kipfilets vullen is even een trucje, maar het is echt niet moeilijk. De kunst is om de kipfilet in de lengte […]

Watermeloen en burrata salade

Watermeloen en burrata salade

Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een […]

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Deze freekeh met gefrituurde bloemkool is een bijzondere maar heerlijke combinatie. Ik heb er Prosciutto bij geserveerd, maar als je dit weglaat heb je een heerlijke vegetarisch gerecht. Je kunt er in plaats van de ham verkruimelde feta of geitenkaas bij serveren, lijkt me ook erg lekker.   Freekeh   Freekeh is een iets minder […]

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca alla Romana heet het originele Italiaanse gerecht oftewel kalfslapje bereid op een Romeinse manier. Kalfslapjes met prosciutto en salie zijn het en ik heb daar natuurlijk weer een twist aan gegeven. Het is een saltimbocca rollade van kalfsvlees geworden. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie dit oké vindt (haha).   Ja want die Italianen zijn […]

Mega dik belegde sandwich

Mega dik belegde sandwich

Omdat eiwitten erg belangrijk zijn voor mij, eet ik weinig brood maar beleg dit wel met extra vleeswaren of kaas. In deze mega dik belegde sandwich heb ik vlees en kaas gebruikt. Het is een super broodje geworden. Ook echt een sandwich voor de stoere mannen. Real dude food.   Als beleg kan je natuurlijk […]

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]

Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind. Hierbij een voorbeeld van Bruschetta met verschillende toppings.   Maak deze heerlijke bruschetta […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden